TOP 10 zaujímavostí o filme Strážcovia Galaxie 2: TOTO vás dostane!

Milujete Marvelovky? Dnes sa teda pohodlne usaďte na gauč a užite si Strážcovia Galaxie Vol. 2. Poznáte však zaujímavosti tohto filmu? Kým sa začne, prečítajte si ich.

Každý raz môže zachrániť Galaxiu. Ale aká je šanca, že sa mu to podarí aj druhý raz? Ďalšie dobrodružstvá partie superhrdinov, ktorí sa vydávajú až na samé hranice kozmu. Peter Quill známy ako Star-Lord a jeho partia excentrických priateľov sa spoločne vydávajú do najvzdialenejších končín vesmíru, aby opäť zachránili Galaxiu a odhalili tajomstvo Peterových rodičov. V prvom príbehu zopár odpadlíkov spojilo svoje sily a vytvorilo úžasný tím, ktorý dokázal veľké veci, napríklad zachrániť Galaxiu. V súčasnosti sa Strážcovia musia naučiť žiť ako jedna rodina a dobre spolu vychádzať. Udržať rodinu pohromade je však náročnejšie, než sa stať jej členom. Živia sa ako žoldnieri a pri plnení novej zákazky odhaľujú tajomstvo rodičov Petera Quilla. Starí nepriatelia sa stanú ich novými spojencami a na pomoc prídu aj ďalšie obľúbené postavy z rozpínajúceho sa komiksového vesmíru štúdia Marvel. A to všetko v rytme najväčších hitov 70-tych rokov. Peter Quill, Gamora, Drax, Rocket a Groot sú známi ako Strážcovia Galaxie a spoločne ochraňujú vesmír pred nebezpečenstvom. Vďaka popularite, ktorú nadobudli po záchrane Xandaru, sa živia ako žoldnieri. V súčasnosti vyrážajú na misiu pre Ayeshu, zlatú najvyššiu kňažku geneticky modifikovanej rasy zvanej Sovereign. Ako honorár si vyžiadajú Gamorinu uväznenú sestru Nebulu. Lenže nenapraviteľný zlodej Rocket ukradne vzácne batérie a Ayesha vyšle za nimi prenasledovateľov. Flotilu útočných dronov síce zničí záhadný muž, ale loď je poškodená a Strážcovia musia pristáť na blízkej planéte. Tam sa čoskoro objaví aj ich tajomný záchranca a predstaví sa ako Ego, biologický otec Petera Quilla.


TOP 10 zaujímavostí o filme:

1. Vo filme vidíme postavu Taserface, z ktorého si uťahuje Rocket Raccoon kvôli jeho meno a vzhľadu. Taserface je príslušníkom mimozemskej rasy menom Stark, ktorá sídli na rovnomennej planéte. Taserface a rasu Stark poznáme z komiskov "Guardians of the Galaxy #1" z roku 1990 od Jimiho Valentina. Taserface je sčasti kyborgom (ako mnoho ostatných Starkov), a preto je ho ťažké zraniť, disponuje slušným arzenálom a je schopný absorbovať energiu.
2. Keď sa ocitneme na planéte Contraxia, kde si Plienitelia užívajú radostné chvíle, počujeme v pozadí hudobný podmaz, ktorý má na starosti Jimmy Urine, ktorý vo filme hrá jedného z plieniteľov, konkrétne postavu menom Halfnut. V záverečných titulkoch je skladba pomenovaná "Un Deye Gon Hayd (The Unloved Song)".
3. Režisér James Gunn v roku 2018 vyhlásil, že je vo filme veľa easter eggov, ktoré ešte neboli odhalené.
4. Na záverečný "plieniteľský pohreb" dorazí okrem iného Stakara Ogorda a Martinexa aj Aleta Ogord a Charlie-27.
5. Kryštálový mimozemšťan sprevádzjúci Starak Ogorda je superhrdina Martinex. Jeho autori sú Arnold Drake a Gene Colan.
6. Baby Groot je synom pôvodného Groota zo Strážcov Galaxie (2014). Nemá teda žiadne spomienky toho pôvodného.
7. Karen Gilan (Nebula) v maskérni strávila 2,5 hodiny denne, presne toľko trvalo nanesenie mejkpau. Pri nakrúcaní prvého dielu Strážcovia Galaxie (2014) to trvalo až 5 hodín.
8. Dave Bautista (Drax) strávil každý deň v maskérni 90 minút, kým mu naniesli mejkap. Na konci dňa ale musel ísť do sauny, aby sa mu mejkap zmyl.
9. Mladá podoba Ega bola vytvorená podľa podoby herca z 80. rokov. Príkladom je horor Vec (1982).
10. Celosvetová premiéra sa konala 10. apríla 2017 v Tokiu.

Nenechajte si ujsť film Strážcovia Galaxie Vol. 2 už dnes o 20:35 hod. na JOJke!