Deti z kultového filmu Pelíšky po viac ako dvadsiatich rokoch: Spoznali by ste ich ešte?

Jindřiška, Uzlinka, Péťa a Michal po štvrť storočí! Detské hviezdy z kultovej komédie Pelíšky by ste dnes snáď ani nespoznali.

Redakcia portálu blesk.cz sa postarala o to, aby sa táto partia po rokoch stretla. Spoločne sa vyfotili dokonca pred domov, ktorý hral vo filme dôležitú rolu. Vo filme si zahrala Kristína Badinková Nováková, ktorá stvárnila Jindřišku, Silvia Maryško, ako Uzlinka, Michael Beran, ktorý stvárnil Michala a Marek Morvai – Javorský, predstaviteľ Petra. Na ich spoločnom stretnutí si mal rozhodne čo povedať a zdieľali aj krásne spomienky. Štartovnú čiaru mali podobnú a všetci sa vďaka Pelíškam zapísali do sŕdc divákov. Kto sa podľa vás zmenil najviac? Hlasujte v ankete!

Pelíšky - Kristína Badinková Nováková a Emília Vášáryová Zdroj: Profimedia

Zľava Marek Morvai – Javorský (Peter), Silvia Maryško (Uzlinka), Kristína Badinková Nováková (Jindřiška), Michael Beran (Michal) Zdroj: blesk.cz

Pelíšky Z detí sú na fotografii zľava Marek Morvai-Javorský (Peter), Kristína Badinková Nováková (Jindřiška), Silvia Koblížková (Uzlinka) Zdroj: blesk.cz

​​

Pelisky Vľavo Michael Baran (Michal) a Kristína Badinková Nováková (Jindřiška) Zdroj: TV JOJ

​Čomu sa herci venujú v súčasnosti?

Kristína Badinková Nováková alias Jindřiška
sa údajne ako jediná zo štvorice aktuálne živí herectvom. Môžeme ju vidieť v Divadle Studio DVA, ale aj v rôznych seriáloch a filmoch. Uzlinka alebo Silvia Koblížková už tiež vyrástla, ale brandžu úplne neopustila. Dnes už vydatá pani Silvia Maryško, manželka herca Jiřího Maryška, v minulosti zažiarila taktiež v rôznych seriáloch. Teraz sa živí ako vedúca produkcie v dabingu. Michael Baran, ktorý si zahral nešťastného Michala, tiež ešte nejaký čas hral a dnes sa živí ako vedúci produkcie v Českej televízii. Marek Morvai-Javorský, ktorý stvárnil Petra, pracuje v súčasnosti ako IT špecialista a má s kamarátmi fotografické štúdio.

Nenechajte si ujsť kultovú komédiu Pelíšky už v pondelok, 25. decembra o 20:30 na JOJke!