Varíte cestoviny s použitím olivového oleja? CHYBA!

Náš kuchár Gabo Kocák vám prezradí, prečo je tento postup zbytočný.

Už dnes prichádza na obrazovky televízie JOJ nová kulinárska šou 15 min. kuchár. V každej epizóde na vás čakajú dva fantastické recepty, ktoré spájajú tieto základné atribúty: budú chutné, zdravé, dajú sa navariť z dostupných surovín, ktoré zaobstaráte v bežných potravinách a hlavne vám nezaberú v kuchyni viac ako 15 minút času!

Okrem skvelých receptov však na vás v šou 15 min. kuchár čaká aj niečo navyše. Náš šéfkuchár vám v každej epizóde prezradí jedno zo svojich kulinárskych tajomstiev. Na úvod vám ponúkneme jedno ako príklad: Varíte cestoviny v horúcej vode s pridaním olivového oleja? Je to úplne zbytočné, pretože olivový olej je ľahší ako voda a v nej sa na cestoviny nenaviaže. Olivový olej je však vhodný na cestoviny po ich dovarení – vtedy zabezpečí, aby sa nelepili.

Sledujte šou 15 min. kuchár dnes o 17:15 na JOJ!