Vilo Habo vzdal hold obrovskej konkurencii: Gabova kniha je ešte lepšia ako moja!

Čo majú spoločné Habo a Gabo?

Spolu s reláciou 15 min. KUCHÁR sa vrátil aj Gabo Kocák s ultrarýchlymi receptami, skvelými tipmi na varenie a špeciálnymi hosťami. Ako prvého vo svojej relácii privítal kuchársku legendu, ktorá hviezdila v relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja. Vilo Habo nám predstavil svoj originálny recept na bravčové kotletky so šalotkou, vlašskými orechami a jablkami. Oku lahodiacu lahôdku stihol dokonca pripraviť za šialených 12 minút. A hoci bolo toto varenie iné, než na aké je zvyknutý z Mojej mamy s Gabom im to v kuchyni skvele ladilo. „O Gabovi som počul len z televízie, sledoval som ho, je to dobrý kuchár. Má fantastické recepty, mám aj jeho knihu už dva mesiace. Je zaujímavá, lepšia ako tá moja,“ smeje sa Vilo.

Hviezda Mojej mamy však rozhodne nemá od Gabovho štýlu varenia ďaleko. „Tiež sa snažím rýchlo variť a spájať ingrediencie tak, aby sa to stihlo maximálne do 15–20 minút,“ hovorí Vilo. Tajomstvo jeho úspechu spočíva vo vychytávkach, ktoré používa vo všetkých receptoch. „Nesmie tam byť niečo ťažké, musí to mať nápad. Môže to byť napríklad bravčová panenka s orechovou omáčkou či kačacie prsia s vínovou omáčkou. To sú recepty, ktoré sa dajú urobiť za 15 minút,“ vysvetľuje hviezda Mojej mamy.

Ako každý správny kuchár, ani on sa však občas nevyhne rôznym kuchynským katastrofám. „Prednedávnom som si napríklad kúpil maďarskú tarhoňu a dopadla katastrofou. Eva ma zvozila, čo za lepidlo som to uvaril. Napokon to šlo do koša, nebolo to jedlé,“ spomína Vilo na úsmevnú príhodu. Napriek tomu sa však Vilovi väčšina receptov vždy vydarila a spolu s Gabom sú pre divákov obrovskou inšpiráciou a nekonečnou studnicou originálnych receptov.

Pozrite si celú epizódu relácie 15 min. KUCHÁR v našom bezplatnom archíve!