recept_predjedlo

Predjedlo: Divočina na jazyku

Sušené paradajky so semienkami.

Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie: 

– 200 g sušených paradajok

– 200 g slnečnicových semien

– 100 g tekvicových semien

– 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)

– 1/2 ČL soli (alebo kvalitnej sójovej omáčky)

– 1/4 ČL mletej rasce

– 1 ČL červenej papriky (ak máte chuť na štipľavú, pridajte štipľavú)

Postup

Sušené paradajky namočíme aspoň na 1 hodinu do vody. Potom rajčiny presušíme a rozmixujeme v kuchynskom robote, ale nie úplne do hladka, ale tak aby tam boli aj kúsky. Potom pridáme slnečnicu a tekvicu. Zopár semienok necháme bokom. Pridáme zvyšné suroviny – korenini podľa svojej chuti a poriadne mixujeme.Keď je zmes hotová, pridáme zvyšné slnečnicové a tekvicové semienka. Môžu byť jemne posekané a poriadne premiešame lyžicou. Pomocou potravinárskej fólie vytvarujeme klobásky. Dáme stuhnúť do chladničky alebo na chvíľu do mrazničky aby sa lepšie krájala a môžeme degustovať!

Tagy: Predjedlo