dezert: Bomba z Lombardie adam bez servítky

Dezert: Bomba z Lombardie

Jahodová torta s mascarpone a sušienkovým krémom.

Pripravte si doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

Čerstvé jahody

sušienková nátierka

2 ks šľahačka na varenie

kryštálový a práškový cukor

prášok do pečiva

1 ks škoricový cukor

3 vajcia

olej

maslo

múka

mascarpone 

jedlé zlato 

Zdroj: TV JOJ

Postup:

​Do korpusu potrebujeme tri vajíčka, ktoré vyšľaháme do peny, polohrubú múku, kryštálový cukor, teplú vodu a kypriaci prášok. Všetko vymixujeme mixérom. Cesto pečieme vo forme na pečenie v predhriatej trúbe na 180 stupňov Celzia približne 20 minút. Plnku pripravíme zo sušienkového krému a mascarpone. Na korpus navrstvíme krém, ozdobíme jahodami a jedlým zlatom. Pred podávaním necháme vychladnúť. 

Tagy: Dezert