Predjedlo:  Burger bez oškvarku

Predjedlo: Burger bez oškvarku

Plnené zemiakové pagáčiky.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

1 kg hladkej múky

300 g varených zemiakov

40g droždia

300 ml mlieka

150g masla

4 čl soli

100 g kyslá smotana

2 čl cukru

1 vajíčko

Zdroj: TV JOJ

Plnka:

200 g dusenej šunky

200 g plátkov eidamu

400 g klobásky

200 g cherry paradajky

1 uhorka

Reďkovky

Ľadový šalát

Kyslá uhorka

Chren

100g majonéza

Kremžská horčica

Postup: 

Múku zmiešame so soľou a urobíme jamku, do ktorej dáme soľ, cukor, rozdrobíme droždie a zalejeme mliekom. Necháme asi 5 minút rozbehnúť kvások. Pridáme nastrúhané uvarené zemiaky, maslo, kyslú smotanu, žĺtok a vymiesime cesto. Necháme celé podkysnúť asi 15 minút. Keď je cesto vykysnuté, vyvaľkáme na asi 2 cm hrúbku a vykrajujeme pagáče. Potrieme žĺtkom, posypeme sezamom a dáme piecť, keď vychladnú, prekrojíme na polovičku a plníme plnkami a zeleninou.

šunkové: zmiešame majonézu s kyslou smotanou a dochutíme soľou. Natrieme na pagáč, pridáme šunku, syr, ľadový šalát, paradajku a uhorku

syrové: chren vymiešame s kyslou smotanou a dochutíme soľou a korením. Natrieme na pagáč a pridáme reďkovku, eidam a zeleninu podľa chuti

Tagy: Predjedlo