Hlavné jedlo: Stupavská tradičná šmakocina

Hlavné jedlo: Stupavská tradičná šmakocina

Kapusta s guľkami s údeným mäsom.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

zemiaky uvarené

múka

vajíčko uvarené 

údené mäso

kyslá kapusta

cibuľa

soľ

mleté korenie

kyslá smotana

olej

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Udusím si kapustu na karameli a budem podlievať vodou z vareného mäsa, varené zemiaky postrúham, jemne osolím a spolu s vajíčkom a múkou urobím cesto, z ktorého si urobím šúľky a potom roztlačím v rukách a naplním mäsovou zmesou. Zmes si urobím pomletím mäsa a cibule, osolím a okorením, hotové guľky varím vo vode, kým vyplávajú navrch, na oleji si upražím cibuľku, ktorá bude navrchu guliek, na tanier pôjde kapusta, guľky, smotana a cibuľka.

Tagy: Jedlo