Predjedlo: Vtipná kaša po taliansky

Predjedlo: Vtipná kaša po taliansky

Polenta s hubami v balsamicovom octe s hoblinami parmezánu a šalátom rukola.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Kukuričná múka – polenta
Maslo + olivový olej na varenie
Vývar
Parmezán
Balsamicový ocot
Šampiňóny
Rukola šalát
Soľ, olivový olej extra virgin

Zdroj: TV JOJ

Postup: 
Kukuričnú múku /polentu/ uvaríme vo vývare po dobu 20 - 30 minút tak, aby bola jemná a nemala hrčky. Necháme vychladnúť a stuhnúť na plechu na pečenie. Nakrájame na rezy trojuholníkového tvaru a opečieme na panvici. Medzitým si nakrájame šampiňóny. Urestujeme na masle a oleji, pridáme balsamicový ocot a vyredukujeme. Takto pripravené hríby uložíme na polentu, ozdobíme hoblinami parmezánu a šalátom rukola. Prelejeme olivovým olejom a servírujeme.

Tagy: Predjedlo