Hlavné jedlo: Má to gule

Hlavné jedlo: Má to gule

Vegánsky prívarok s kuracími guľkami.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

3 cukety

cibuľa

olej 

čerstvý kôpor 

kôpor v náleve 

1 PL hladká múka 

3 bobkové listy 

Soľ, korenie, červená paprika 

2 smotany – bezlaktózové

bezlaktózové mlieko 

1 KL cukor

500 g mleté kuracie mäso 

Strúhanka 

Vajcia

Mikrobylinky

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Cibuľu nakrájame nadrobno, nastrúhame cuketu a čerstvý kôpor. Na panvici orestujeme cibuľu, pridáme cuketu s kôprom, soľ, korenie a červenú papriku, bobkový list, cukor a pomiešame. Podlejeme vodou cca 200ml a necháme dusiť. Medzitým zmiešame smotanu a múku, a keď je cuketa mäkká, pridáme. Miešame, aby neboli hrčky. Nakoniec pridáme kôpor z nálevu a dochutíme podľa potreby. Mleté mäso zmiešame s vajcom, strúhankou, soľou a korením. Vytvoríme guľky, dáme na plech a pečieme na 170 stupňoch asi 25 min. - dozlatista. Podávame s vareným vajíčkom a ozdobíme mikrobylinkami.

Tagy: Jedlo