Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
3 cukety
cibuľa
olej
čerstvý kôpor
kôpor v náleve
1 PL hladká múka
3 bobkové listy
Soľ, korenie, červená paprika
2 smotany – bezlaktózové
bezlaktózové mlieko
1 KL cukor
500 g mleté kuracie mäso
Strúhanka
Vajcia
Mikrobylinky
Postup:
Cibuľu nakrájame nadrobno, nastrúhame cuketu a čerstvý kôpor. Na panvici orestujeme cibuľu, pridáme cuketu s kôprom, soľ, korenie a červenú papriku, bobkový list, cukor a pomiešame. Podlejeme vodou cca 200ml a necháme dusiť. Medzitým zmiešame smotanu a múku, a keď je cuketa mäkká, pridáme. Miešame, aby neboli hrčky. Nakoniec pridáme kôpor z nálevu a dochutíme podľa potreby. Mleté mäso zmiešame s vajcom, strúhankou, soľou a korením. Vytvoríme guľky, dáme na plech a pečieme na 170 stupňoch asi 25 min. - dozlatista. Podávame s vareným vajíčkom a ozdobíme mikrobylinkami.