Inštruktor psov o seriáli Bodka: TAKTO prebiehal výber chlpáčov pred kameru!

V novom seriáli Bodka okrem hercov vystupujú aj psy. Hrať so psami pritom nie je jednoduché, no ľahké to nemajú ani samotní štvornohí chlpáči. Ich výber totiž nie je zrovna prechádzka ružovou záhradou.

​Nový seriál Bodka je iný ako všetky ostatné. Okrem hercov v ňom hrajú aj psy. Dokonca rovno v hlavnej úlohe hviezdi štvornohý chlpáč. Koniec-koncov, po ňom sa aj seriál volá - border kólia Bodka. Kým si však užil svojich "päť minút slávy", musel prejsť výberom. "Úplne na začiatku bol zvolený ako hlavný pes zlatý retriever, ale toho sme zrušili, nakoľko nie je tak všestranný ako práve border kólia," prezradil inštruktor psov Juraj Ferko. Následný výber už bol jednoduchší. "Zobrali sme štyri najšikovnejšie border kólie a otestovali sme ich v jednotlivých scénach zo scenára a z toho sme vybrali tú hlavnú. Postupne sme na niektoré akcie pridávali ďalšie a ďalšie. Hlavného hrdinu momentálne hrajú štyri živé a dve plyšové border kólie," upresnil. Aj ďalšie psy však majú svoje ´záskoky´. "Niektoré sú dublované. Niektoré akcie zvládne taký, niektoré iný psík. Samozrejme, vždy sú veľmi podobní a obdobne vycvičení a vďaka tomu si to divák vo finále pravdepodobne vôbec nevšimne," vysvetlil Juraj Ferko. Aj inštruktor však priznal, že je majster tesár, ktorý sa občas utne. "Keď som videl niektoré zostrihy, tak ja sám som sa pomýlil," nabonzoval. Či psy poslúchali, to sa dozviete vo VIDEU HORE.

V seriáli Bodka už čoskoro zahviezdi nielen border kólia, ale aj herec Robo Jakab. Bude hrať vyšetrovateľa Šimona Malíka na policajnom oddelení. V súkromí, ale ani v práci mu karta veľmi nepôjde. Hoci predstiera drsnosť a nekompromisnosť na všetkých frontoch, vo svojej podstate je to romantik, skrývajúci sa za masku cynika. Do jeho života musí vstúpiť pes menom Bodka, aby v ňom urobil prievan a Šimon zistil, kým vlastne je. Postupne preberá Šimonove schopnosti, ale aj maniere. Od istého času, keď Bodkovi zachráni život sa mu stáva rovnocenným partnerom, hoci obaja predstierajú zachovanie Status Quo - učiteľ a žiak.

Pozrite si trailer k seriálu Bodka: 

Nenechajte si ujsť seriál Bodka už budúcu sobotu 16. januára o 20:35 hod. na JOJke!