Trpký osud nevidiaceho operného speváka z Talentu: Z koncertných sál rovno na ulicu!

Fanúšikovia šou Česko Slovensko má talent si určite spomínajú na Mariána Bangu, ktorý v roku 2011 uchvátil porotu svojím bravúrnym speváckym výkonom. Hoci sa mu aj vďaka relácii otvorili dvere do sveta šoubiznisu, život sa s ním nemaznal.

Keď Marián prišiel v roku 2011 do šou Česko Slovensko má talent, okamžite zažiaril. Porota aj diváci z neho boli nadšení a aj keď nevyhral, v kariére mu to poriadne pomohlo. Postupom času sa mu podarilo spievať s opernými esami ako sú Peter Dvorský, Martin Babjak či Ľubica Vargicová. V roku 2011 dokonca spieval aj na Plese v opere a vystúpil aj na Medzinárodnom festivale hendikepovaných umelcov v talianskej Modene. Lenže radosť z úspechov vtedy vystriedal žiaľ. V tom istom roku totiž s manželkou prišli o sedemnásťročnú dcéru, ktorá umrela na infekciu dýchacích ciest. Bolesť z tejto tragédie mu pomohol liečiť práve spev. Hviezdil v New Yorku, vo Washingtone či v Toronte na slovenskom veľvyslanectve.

Podľa informácií denníka Plus 1 deň sa však talentovaný Bango dostal z veľkých koncertných sál na ulicu. Privyrába si totiž spievaním pod holým nebom. "Je to o tom, že ma to baví. I keď je to na ulici, hovorím si, keď sa môžem prezentovať spôsobom hoc aj na tej ulici, prečo nie. Keď ľudia prídu za vami a povedia vám, že spievate dobre, tak to je krásna vec, mňa to veľmi teší. Venujem sa tomu už dlho. 15. októbra v roku 1992 som išiel prvýkrát do Viedne, úplne sám, so slepeckou palicou. Spieval som takto na ulici už v Kanade, Španielsku, Rusku, v Grécku, v Taliansku, Česku, samozrejme v Rakúsku, vo Švédsku, a tak som si povedal, že to skúsim aj u nás a musím povedať, že som milo prekvapený, že to tí ľudia zatiaľ berú,“ povedal Bango pre Plusku. Spievanie na ulici nevníma tragicky ani porotca Jaro Slávik. Podľa jeho slov to môže byť celkom výnosný džob. „Treba rozlišovať hranie na ulici, to neznamená, že je nekvalitné. Keď máte dobrý deň, honorár môže byť aj 150 - 200 eur,“ zhodnotil kat z Talentu.

Pozrite si aj ďalšie vystúpenia zo šou Česko Slovensko má talent!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora