Diane Mórovej hrozilo na nakrúcaní veľké nebezpečenstvo: Tvorcovia prijali zásadný krok!

Už na jeseň odštartuje nová séria šou Česko Slovensko má talent, čo predznamenávajú aj výpravné upútavky, ktoré už môžete vidieť v našom vysielaní. Ich nakrúcanie však zďaleka nebolo jednoduché!

Ak sa v našom vysielaní objavia výpravné upútavky k šou Česko Slovensko má talent, je jasné, že v dohľadnej dobe na JOJke odštartuje nová séria. Tento rok sa tvorcovia upútaviek rozhodli koncipovať jednotlivé videá tak, aby ukázali, aké superschopnosti má naša porota. „Vychádzali sme z toho, že porota sa nemenila a diváci ju už poznajú. Tak sme si povedali, že predstavovať ich netreba a posunieme to ďalej. Rozhodli sme sa, že ukážeme divákom porotu tak, ako ju nepoznajú,“ povedal projektový režisér Marián Kolík. Marta Jandová dokáže spájať predmety a vie ich prinútiť lietať. Jaro Slávik dokáže obabrať pravidlá gravitácie a vie chodiť po strope. Diana Mórová je perfektná vo vzdušnej akrobacii a Jakub Prachař disponuje tak obrovskou silou, že vie jednou rukou zdvihnúť auto.

​Hoci to v upútavkách vyzerá tak, že nakrúcanie bolo jednoduché, opak je pravdou. Keďže tvorcom záležalo na tom, aby boli jednotlivé zábery naozaj autentické, ani pri jednej scéne sa nepoužívalo kľúčovacie zelené plátno. Všetci scény sa nakrúcali tak, ako ich v upútavkách vidíte. Akurát s použitím špeciálnych filmárskych trikov. „Čo sa týka Jara Slávika, museli sme si postaviť špeciálnu miestnosť, ktorú by sme dokázali otáčať. Tým pádom sme všetky veci, ktoré tam sú, museli pripevniť napevno tak, aby aj keď otočíme miestnosť, sme dosiahli tú ilúziu. Museli sme aj otočiť kameru,“ vysvetlil režisér. Neľahké to bolo aj pri nakrúcaní akrobatickej scény s Dianou Mórovou. Keďže sa niektoré obrazy museli realizovať vo výške až päť metrov, herečke by hrozilo nebezpečenstvo. Tvorcovia preto prijali zásadný krok. „Použili sme dablérku. Hlavne kvôli bezpečnosti, lebo nebolo tam vôbec žiadne istenie a to by bolo celkom nebezpečné. Didi, samozrejme, tiež visela vo vzduchu, ale urobili sme to tak, aby to bolo pre ňu safe (pozn. red. – bezpečné),“ zhodnotil Kolík.

Ako prebiehalo nakrúcanie s Martou Jandovou a s Jakubom Prachařom? Pozrite si priložené video!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora