Nielen krásna a sexi, ale aj s dobrým srdcom: Odpadnete, aké gesto urobila Diana Mórová!

Pandémia koronavírusu má negatívne dopady na viaceré oblasti a výnimkou nie je ani kultúra. Nielen samotní umelci, ale aj pracovníci zo zákulisia či zo štábov nemôžu pracovať už dlhé mesiace. Mnohí si preto našli dočasné zamestnania v iných sférach alebo sa rozhodli pomáhať pri zmierňovaní dopadov pandémie.

Medzi umelcov, ktorí našli dočasné uplatnenie v zdravotníctve, patrí aj vynikajúca herečka Diana Mórová. Urobila krásne gesto a vo voľnom čase vypomáha v nemocnici na Kramároch. Jej kamarátke lekárke totiž vypadla sestrička, ktorú zvykne zaskakovať v administratívnych záležitostiach. Fyzicky chodím pomáhať do nemocnice. Moja kamarátka je Dagmar Kollárová, detská pediatrička, a keď mám voľno, tak jej počas týždňa pomáham. Ona má ambulanciu a tam chodia malé detičky na bežné kontroly alebo aj pacienti, ktorí sú bežne chorí. Ja zakladám výsledky z krvi do karty pacienta. A keď prídu detičky na kontrolu, tak zapisujem váhu, výšku, meriam napríklad aj tlak a všetko pozapisujem. Pomáham jej hlavne preto, že ona nestíha. Už som aj telefóny dvíhala. Strašne ma to baví. Ja som totiž aj chcela byť lekárka,” povedala herečka pre denník Plus 1 deň.

Okrem Diany Mórovej sa do pomoci druhým zapojili aj ďalší umelci. Napríklad, duo Paci Pac robí animátorov v zariadení pre seniorov, speváčka Anabela Mollová z kapely Fragile zas pracuje v mobilnom odberovom mieste (MOM) na osem hodín denne. Aj mimo pandémie pomáha dlhé roky aj viac než 60 umelcov, ktorí sú zapojení v projekte Červený nos. Ako klauni rozveselujú deti v nemocniciach a seniorov v domovoch dôchodcov. Počas pandémie robia svoje predstavenia prostredníctvom online platforiem. Nuž, tomu sa povie mať srdce na správnom mieste!