Recept na šťastie od nevidiacej speváčky z Talentu: Jej slová si vylepte na chladničku!

V druhej časti aktuálneho jubilejného 10. ročníka šou Česko Slovensko má talent sa predstavila aj nevidiaca speváčka Romana Hladišová. Všetkých dostala nielen svojím spevom a čiernym humorom, ktorý mala zakomponovaný v texte pesničky, ale aj nesmierne pozitívnym prístupom k životu.

Keď Romana Hladišová prišla v Talente na pódium aj so svojím vodiacim psíkom, všetkým bolo hneď jasné, že ide o nevidiacu súťažiacu. Napriek tomu, že má táto žena za sebou nesmierne ťažký život a pohnutý osud, na všetky strany rozdávala úsmevy a žiarila šťastím. Hoci mnohí by sa v jej situácii zložili, ju všetky životné udalosti posilnili a ako sama tvrdí, urobili z nej šťastného človeka. „Vždy hovorím, že dôležité je sa z toho neposkladať. Ísť tým životom ďalej. A, keď aj život nejakú facku dá, tak sa z toho treba oklepať. Treba si povedať, že som tú facku dostala preto, aby som sa z toho niečo naučila. Aby som už tú chybu nerobila. A ísť ďalej,“ vysvetlila Romana.

​Zo slov tejto famóznej speváčky, ktorá svojím výkonom všetkých odrovnala, ide toľko múdrosti, že by si ich nejeden z nás mohol vytlačiť a vylepiť doma na chladničku. Romana totiž musela zažiť manželstvo a rozchod, aby sa konečne odhodlala priznať, že je lesbička. Dlhé roky žila podľa predstáv spoločnosti len preto, aby nesklamala. Až, keď sa rozhodla žiť po svojom, našla svoje šťastie. „Je to, ako keby ste v sebe celý život nosili ťažký kameň. Ťaží vás, ale viete, že nesmiete sklamať. Nesmiete sklamať okolie. Radšej necháte, aby vás to ťažilo to, čo vás trápi, ale to okolie nesklamete. Potom, keď to odhodíte, veľmi sa vám uľaví. Môj životný optimizmus pramení práve tam. Som veselý a šťastný človek odkedy som priznala, ako to je. Dovtedy som bola afektovaný, smutný a ukričaný tvor,“ dodala s úsmevom.

CSMT 10 - Romana Hladisova Zdroj: TV JOJ