Dáša Laurová zo seriálu Dedičstvo: Prečo trpí komplexami?

Čo má spoločné herečka so svojou seriálovou postavou?

Jana zo seriálu Dedičstvo, ktorú stvárňuje Dáša Laurová, je tak trochu beštia, zahľadená sama do seba. So svojou sestrou Luciou nemá veľmi dobrý vzťah. Vyrastajú bez matky, ktorá odišla od ich otca. Sestry sú pritom úplne rozdielne. Kým Jana je tvrdohlavá a odmieta prijať Júliu ako novú partnerku svojho otca Andreja, Lucia má s ňou dobrý vzťah. Odlišujú sa aj v správaní k mužom. Čo má však spoločné študentka herectva so svojou seriálovou postavou?

Dáše Laurovej prischla postava Jany možno aj pre jej výzor. Sama o sebe prezradila, že v reálnom živote je tiež rázna a postava mrchy jej neprekáža. „Som veľmi rada, lebo na zápornej postave sa viac vyhrám,“ povedala s priznaním, že má aj obavy zo škatuľkovania. „Ľudia, ktorí ma poznajú, ale vedia, aká som,“ obhajuje sa Dáša. Negatívne správanie sa svojej postavy pripisuje komplexu, ktorý pramení práve zo straty mamy. „Cez toto si kompenzuje svoj komplex. Tým má nepokoj v každej svojej sfére,“ vysvetľuje.

Na pľaci pri natáčaní si Dáša Laurová užívala najmä pozornosť štábu. Pre ňu je to jedna z prvých príležitostí ukázať sa na televíznej obrazovke. S pokorou však povedala, že napriek seriálovým vlastnostiam svojej postavy, na sebe samej si cení najmä tie kladné: „Možno to vyznie paradoxne, ale mojou najlepšou vlastnosťou je skromnosť!“ To však neznamená, že nemá aj zlé vlastnosti. Dáša Laurová tvrdí, že vždy musí mať posledné slovo. „Som tvrdohlavá. Musí byť tak, ako poviem ja,“ povedala a naznačila tak vlastnosť, ktorú má spoločnú so seriálovou Janou.