Poznáme spôsob vďaka ktorému sa budete cítiť lepšie, ako kedykoľvek predtým!

Elementy zdravia. Čo robiť, aby fungovali ako hodinky?

Stalo sa vám niekedy, že vás čosi bolelo a nech ste zvolili akýkoľvek produkt, nepríjemná bolesť ustúpila, no nikdy celkom nezmizla? Stalo sa vám, že i po konzumácii zdanlivo zdravých potravín ste sa cítili nafúknutí? Ráno vám trvá niekoľko hodín, kým sa naozaj prebudíte a naladíte svoje telo i myseľ k podávaniu plnohodnotného výkonu? Cítite sa unavení? Ste malátni? Bez energie?

V dnešnom Dobrom ráne sme hostili odborníka na výživu a stvoriteľa myšlienky a projektu ELEMENTY ZDRAVIA Petra Planietu, ktorý nás už niekoľko týždňov pravidelne zoznamuje so zdravým životným štýlom, ktorého jadro pramení v spoznaní elementov zdravia a ich vplyvu: “Element je základný funkčný systém nášho tela a podľa toho, ako nám jednotlivé elementy vzájomne fungujú, od toho sa následne odvíja zdravie, energia, vitalita a celkovo to vplýva na celý organizmus.”

V zásade poznáme päť druhov elementov a to je to voda (obličky, močový mechúr), ďalej drevo (pečeň a žlčník), oheň (srdce, tenké črevo), zem (žalúdok, slinivka, slezina) a kov (pľúca, hrubé črevo). Strava podľa piatich elementov úzko súvisí tiež s makrobtikou a energiami Jin a Jang. Všetky moderne dostupné informácie o týchto rôznych životných štýloch sa však zhodujú v jednom. Nech už aktuálne bojujete s akýmkoľvek fyzickým problémom, nezabúdajte pátrať po jeho príčine. Tá sa často nachádza najmä v našej psychike, či v dlhoročných zlých návykoch.

TIP: Ak máte problémy s trávením, skúste svoj žalúdok nezaťažovať hneď z rána uhľohydrátmi a ťažkými jedlami. Rovnako ako vaša myseľ, aj žalúdok sa musí zobúdzať postupne. Začnite ráno s mierne teplou vodou a rannou kašou tvorenou z ovsa, pšena, nastrúhaného jabĺčka, jambo hrozienok a popražených mandlí. Alebo stavte na teplú polievku. Ráno je vraj pre náš tráviaci trakt hotovým balzamom.

Aktuálne témy, špeciálni hudobní hostia, zaujímavé recepty, či užitočné rady na vás čakajú každý pracovný deň od 6:45 v rannej šou Dobré ráno na JOJke. Sledujte nás!

Čítajte viac: 

Hľadáte elixír krásy? Arganový olej zatočí s každým problémom

Kokosový olej je hotový zázrak! Na čo všetko ho využiť?

Viete ako si doma pripraviť chutné sushi? Základom je tá správna ryža