Do našich kín mieri česká filmová revolúcia: HANY

Nová komédia režiséra Michala Semira je plná absurdity a kontroverznosti. Divákov delí na dva tábory…

Netradičná filmová novinka s názvom HANY mala premiéru v Čechách už v máji. V týchto dňoch však prichádza práve do našich kín, pričom diváci budú mať možnosť uvidieť snímku okrem Bratislavy, aj v iných slovenských mestách. A prečo by ste si HANY nemali nechať ujsť ani vy?

Snímka HANY bola natočená na jeden jediný záber za tri dni! Samotnému natáčaniu však predchádzalo trojmesačné skúšobné obdobie, kedy sa hlavní protagonisti dokonale pripravovali na jeden jediný pokus: „Nie je to ten klasicky vystavaný príbeh, o tom ako sa niekto snaží niečo prekonať, a potom sa mu to podarí alebo nie... Je to náhľad do mladej generácie – generačná výpoveď. ”

Režiséra Michala Semira, spoločne s kameramanom Martinom Žiaranom a producentom Matějem Chlupáčkem, dnes v Dobrom ráne hostili Lenka s Mimom. Na otázku, aké boli prvotné reakcie divákov po včerajšej bratislavskej premiére, odpovedal režisér s príjemným poloúsmevom: “No… také ako vždy v prípade tohto filmu. Také pol na pol, keď polovica ľudí odišla a už nás nebude chcieť viac vidieť a polovica ľudí za nami prišla s reakciou: toto je revolúcia!“

Vo filme uvidíme tiež množstvo nových tvári, prevažne študentov, či bývalých študentov pražskej DAMU, čím sa opäť potvrdzuje, že česká filmová scéna si pomaly ale isto, systematicky buduje novú hereckú generáciu.

Aktuálne témy, špeciálni hudobní hostia, zaujímavé recepty, či užitočné rady na vás čakajú každý pracovný deň od 6:45 v rannej šou Dobré ráno na JOJke. Sledujte nás!