Najčastejšie chyby pred dovolenkou! Ako sa im vyhnúť?

Aj Vás už z letiska poslali domov pre krátku dobu platnosti pasu?

Poznáte to: Destinácia vybratá po pár klikoch na webe, na poslednú chvíľu odobrené dni voľna v práci, doladenie detailov okolo letenky a letiskových poplatkov, "booknutý" hotel so štyrmi hviezdičkami, už len hodiť do kufra pár uterákov, krém s kvalitným UV faktorom, slnečné okuliare a šup – dovolenka môže začať! Len či ste v tom zhone na čosi celkom podstatné nezabudli…

Neplatný pas alebo krátka platnosť pasu. Chýbajúce storno-poistenie. Nezabezpečené prípadné benefity pri strate batožiny. Nedostatočné oboznámenie sa so slovom voucher. A kde je ešte poistenie liečebných nákladov, či zabezpečenie transferu z letiska a späť naň? Nie nadarmo sa zvykne vravievať, že najlepšie sa poučíme z vlastných chýb. Tí šikovnejší sa však celkom efektívne poučia z chýb tých druhých. Čomu sa pred dovolenkou vyvarovať, nám dnes prišla do Dobrého rána ozrejmiť Viktória Bieliková z cestovnej kancelárie CK Ruefa Reisen. Podľa nej najčastejšou chybou, ktorej sa dopúšťame, je neoverenie si dátumu platnosti našich cestovných dokladov. Do niekoľkých krajín vám naozaj stačí len platný občiansky preukaz, no v množstve krajín je práve pas nevyhnutnosťou. Najmä ak plánujete cestu do exotickejšej krajiny, dbajte na to, aby váš pas preukazoval minimálnu platnosť pre ďalších šesť mesiacov: “Pokiaľ letíte do krajiny, kde sa vyžaduje i vízum, nezabúdajte, že treba mať v pase i niekoľko prázdnych stránok..”

Aktuálne témy, špeciálni hudobní hostia, zaujímavé recepty, či užitočné rady na vás čakajú každý pracovný deň od 6:45 v rannej šou Dobré ráno na JOJke. Sledujte nás!