Pán Xenón vám zaručí nesmrteľnosť

Stačí mu podarovať pol milióna eur.

Sekta a sektárstvo zničilo život už nejednému z nás. Dnešný prípad pojednáva o katastrofálnom vydieraní, fyzickom ubližovaní a sexuálnom zneužívaní zo strany pána menom Xenón, ktorý od svojich ovečiek v dobrom aj v zlom prijíma nákladné dary - byty, domy, peniaze. Tvrdí im, že stavia koráb záchrany ďaleko v izraelskej zemi. V skutočnosti - a po pravde – si stavia svoj vlastný luxusný hotel. Nákladné dary získané alebo vynútené od zaslepených ovečiek sú v podstate krádežami. Majetok využíva len pre vlastný prospech a životy členov jeho sekty sú mu ukradnuté.

Jeden z členov sa však Xenónovým pochybným praktikám vzoprel a na súde žiada naspäť svoje peniaze. Vo viere v nesmrteľný život totiž na "vodcu" prepísal motorest v hodnote pol milióna eur. Teraz už však vie, že mu to večnú existenciu neprinesie.

Mimochodom, zdá sa vám Xenónová tvár povedomá? Nie je to tým, že by sa aj vás snažil zlákať do svojej "rodiny". Žalovaného vodcu sekty hrá Igor Slovák, člen dua Aratron Aspis, ktoré ste mali možnosť vidieť aj v prvej sérii šou Česko Slovensko má talent.

Ako však dopadne dnešný skutočný prípad? Podarí sa na súde dokázať, že pán Xenón je vlastne veľká bezcharakterná sviňa a že sa nespočetne ráz nedôvodne obohatil? Sledujte Extrémne prípady o 20:20 na Jojke.