Hoď svišťom - natáčanie upútaviek 1

V kostýme svišťa aj s ventilátorom!

Upútavky k seriálu Hoď svišťom sú na svete!

V Tatrách sa natáčali originálne upútavky k novému seriálu Jojky so svišťom v nadživotnej veľkosti. Takýto kostým ušil tím okolo módnej návrhárky a kostýmovej výtvarníčky Hanky Převrátilovej v rekordnom čase - približne za dva týždne. Výroba takého kostýmu pritom trvá aj viac ako mesiac.

Hranie v kostýme svišťa nebola taktiež žiadna zábavka. Natáčanie prebiehalo až v 30-stupňových horúčavách, pričom vo veľmi ťažkom kostýme bolo ešte teplejšie. V náročnom prevlečení sa tak musel skrývať veľmi zdatný športovec, ktorý ho dokázal uniesť a hýbať sa v ňom. V našom prípade sa doň dobrovoľne obliekol tanečník Tomáš Mojzes z tanečnej skupiny Jara Bekra. Tomáš mal čo robiť, aby to vo „svišťovi“ so svojou kondičkou zvládol a aj keď mal v kostýme zabudovaný ventilátor, neraz hral iba v spodnom prádle.

S upútavkami pre nový seriál Hoď svišťom sa tak ich tvorcovia naozaj vyhrali. Pre postavičku svišťa vymysleli rôzne pohybové kreácie, nakrúcanie prebiehalo nielen v Tatrách, ale aj v štúdiu. Ako to na natáčaní vyzeralo, sledujte v priloženej galérii.