Martin Šalacha robí na nakrúcaní Hranice jednu nezvyčajnú vec: Čo na to ostatní herci?

Martin Šalacha si do seriálu Hranica rád prináša vlastné východniarske slová, ktoré nie sú v scenári. Čo na to jeho hereckí kolegovia?

Seriálový Sergej z Hranice je poriadne číslo. Východniarsky temperament v sebe rozhodne nezaprie a vo fiktívnej obci Krivé neexistuje nikto, kto by majiteľa obľúbeného baru nepoznal. Herec Martin Šalacha, ktorý ho stvárňuje, si rád ozvláštňuje scenár vlastnými slovami, ktorými dodáva každej situácii ešte väčší punc dôveryhodnosti. „Mám tam také, ‚ta ne‘, alebo ‚chlopi‘, len také slovíčka. Alebo namiesto auta človek povie, že ‚motor‘. Takže také bežné veci, ktoré sa u nás bežne používajú. Ale musí to byť zároveň tak povedané, aby to bolo zrozumiteľné aj pre diváka napríklad na Orave,“ prezradil nám herec v rozhovore.

Ako ale reagujú na toto dopĺňanie vlastných slovíčok jeho hereckí kolegovia, ktorí nie sú pôvodom z východného Slovenska? „Najprv reagovali tak, že tam robím nejaké chyby divné. A že to nemá tak byť a že čo si tam domýšľam. Potom sú situácie, keď to stopnú a za mnou prídu, že vieš, že si tu urobil chybu. No ja viem, ale to je zámerne, nech to má taký nádych, čo to má mať,“ dodal Martin Šalacha.

Hranica - Gabriela Dzuríková, Martin Šalacha a Jozef Vajda Zdroj: TV JOJ

Sledujte seriál Hranica každý pondelok, stredu a piatok o 20:35 na JOJke!