Emotívne slová Braňa Deáka ku Dňu otcov: S TÝMTO bude určite súhlasiť každý jeden rodič!

Život každého človeka sa navždy radikálne zmení, keď sa stane rodičom. Táto úloha si vyžaduje veľa zodpovednosti, trpezlivosti a všetky matky i otcovia nám určite dajú za pravdu, ak povieme, že sa na to nikdy nedá dostatočne pripraviť. Svoje o tom vie aj herec Braňo Deák, ktorý pri príležitosti Dňa otcov vyslovil naozaj emotívne slová o rodičovstve.

Herec Braňo Deák sa v lete 2019 stal po prvý raz otcom, keď jeho manželka Laďka priviedla na svet dcérku Matildu. Ich rodinka sa už čoskoro opäť rozrastie, pretože aktuálne očakávajú príchod druhého dieťatka. V súvislosti s Dňom otcov sa predstaviteľ Šimona Kováča zo seriálu Hranica rozrozprával nielen o úlohe otca, ale i o úlohe rodiča vo všeobecnosti. Rola rodiča je náročná a plná zodpovednosti. Človek na to nikdy nie je dostatočne pripravený tak, aby to robil správne. Ale vždy to robí najlepšie, ako vie,“ myslí si Deák.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Brano Deak (@brano.deak)

Najnáročnejšie je totiž vychovať dieťa tak, aby z neho vyrástol naozaj dobrý človek. „Čoraz viac si spomínam na to, ako pristupovali k výchove moji rodičia a niečo z toho som pri Matilde prebral. Čerpám však aj z toho, ako to cítim ja. Napríklad, svojej rodine venujem celý svoj voľný čas. Generácia našich otcov bola stále v práci a na deti nemali toľko času ako máme teraz my - tridsiatnici, štyridsiatnici. Myslím si, že deťom venujeme viac času a tak je to správne. Rodičia by mali byť súčinní vo výchove dieťaťa, pretože matka aj otec má dieťaťu čo dať, obzvlášť v tejto zvláštnej dobe,“ povedal pre joj.sk.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Brano Deak (@brano.deak)

Braňa otec inšpiruje aj v tom, že svoju dcéru Matildu zvykne brávať do svojej práce rovnako, ako to v jeho detstve robil jeho otec. „Môj otec brával mňa a aj môjho brata do práce, pretože pracoval v zaujímavom filmovom prostredí. Ja sa tiež snažím brať moju dcéru do práce, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že deti fascinuje. Bol som s ňou na nakrúcaní seriálu Hranica, zobral som ju už aj do divadla, kde bola aj v zákulisí s mojimi kolegami hercami, ktorí sa jej prihovárali. Ona sa na nich dívala s nadšením, pretože boli všetci oblečení v kostýmoch. Pred pár dňami som bol s Matildou na rozprávke a prežívala to naozaj intenzívne. Na záver prišla na pódium aj striga, ktorú stvárňuje Monika Hilmerová. Dcéra sa jej veľmi zľakla a povedala mi: Tatinko, poďme domov! Ja som ju ale ubezpečil, že sa nemusí báť, pretože dobro napokon vždy zvíťazí nad zlom… Náš herecký svet je veľmi pekný a teším sa, že moju dcéru baví byť občas jeho súčasťou rovnako, ako to bavilo mňa, keď som bol v jej veku,“ dodal s úsmevom.

Všetkým otcom želáme krásny Deň otcov!

Sledujte obľúbenú Hranicu každý pondelok, stredu a piatok o 20:35 na JOJke!