Fíha, herci z Hranice majú naozaj zaujímavé záľuby: Vedeli ste, že sa venujú TOMUTO?

Simonu Kollárovú, Ivetu Fedorovú, Ladislava Ladomirjaka a Braňa Deáka nespája len to, že hrajú v obľúbenom seriáli Hranica. Majú spoločné aj to, že sa v súkromí venujú naozaj zaujímavým záľubám!

Iveta Fejková Zdroj: archív I.F.

Iveta Fejková – poľovníčka
Predstaviteľka seriálovej Larisy nebúra mýty a stereotypné zmýšľanie len v Hranici, ale aj mimo pľacu. Sympatická Iveta je totiž telom i dušou poľovníčka! Od malička som v jednote s prírodou. Môj dedko a otec sú poľovníci, tak stopa k poľovníctvu je jasná. Od skorého detstva som chodievala na poľovačky, to mi prirástlo k srdcu natoľko, že dnes som súčasťou prírody ako poľovníčka,“ prezradila Fejková pre joj.sk. Herečka, ktorá je stabilnou súčasťou prešovského Divadla Alexandra Duchnoviča, však prízvukuje, že poľovníctvo nie je iba o love zveri. „Byť poľovníčkou nie je iba o tom jednom. Veľa ľudí má mienku, že mať flintu-pušku je jediná záležitosť poľovníka. Ako poľovníčka som zbudovala posed, krmelec pre zver, chodievam prikrmovať. V zimných časoch sa nosievajú pochutiny pre zvieratká oveľa častejšie – kukurica, soľ, jablká, seno...všetko, čo je pre nich potrebné, aby prežili zimu. Pozorovanie a starostlivosť patria k poľovníctvu,“ vysvetlila Iveta a jedným dychom doplnila, čo je pre ňu najcennejšia trofej. Najväčším úlovkom je, ak sa človek prepojí s prírodou a žije s ňou v harmónii,“ myslí si herečka.

Simona Kollarova Zdroj: archív S.K.

Simona Kollárová – vášnivá psíčkarka
Simona od detstva miluje zvieratá a tak nečudo, že na strednej škole študovala kynológiu. „Odmalička som mala k zvieratám blízko. Tak som sa rozhodla, že pôjdem týmto smerom. Chcela som strednú, ktorá ma bude baviť.“ Láska k nemým tváram jej však ostala a doma vychováva dvoch nádherných psíkov. „Venujem sa im každý deň. Učím ich rôzne triky. Nie také klasické, ale skôr filmové dogdancingové a tak.“ Prezradila, že svojich chlpatých miláčikov naučila rôzne povely a tak bez problémov dokážu chodiť pomedzi nohy, vyskočiť jej na chrbát či robiť otočky. Dokonca ich naučila aj priniesť svojej paničke pivo.Keď som bola na strednej, každé leto som brigádovala v centre, kde cvičia psov pre armádne účely primárne pre zahraničie. Tam som sa naučila robiť služobnú kynológiu. S mojimi psíkmi sa teda venujem aj výcviku obrany a rôznych iných prvkov. Psíkovia ju často sprevádzajú aj na nakrúcaní Hranice. „Keď nakrúcame v exteriéri, vždy si ich beriem so sebou. Počas voľných obrazov s nimi chodím na prechádzky a snažím sa tak využiť čas. Skrátka, všade kam môžu, idú so mnou.

Brano Deak Zdroj: Lukáš Piaček

​Braňo Deák – milovník koní
Predstaviteľ policajta Šimona Kováča má taktiež záľubu týkajúcu sa zvierat. Konkrétne ide o majestátne kone, ktoré boli dlhé roky neodmysliteľnou súčasťou jeho života. Otec pracoval vo firme, kde sa okrem autodopravy, venoval aj konským záprahom a jazdeniu. Takže moje jazdecké začiatky smerujú až do útleho detstva, keď ma otec ako šesťročného po prvýkrát vysadil na koňa. Ten krásny pocit si pamätám dodnes a len máločo sa mu nevyrovná,“ vysvetlil pre joj.sk. Pre zdravotné problémy sa však týmto elegantným tvorom už nemôže venovať tak, ako by chcel. „Chuť a čas by boli, ale boľavý chrbát mi to nedovolí. Vždy na jar si vravím, že by bolo dobré opäť vyskočiť do sedla a aspoň v kroku si pripomenúť, aké je to úžasné a upokojujúce. Tak snáď, toto je tá jar ktorou to zahájim. Držte mi palce.“

Ladislav Ladomirjak Zdroj: archív L.L.

Ladislav Ladomirjak – muzikant
Predstaviteľ Mikitu Chrabrenka sa okrem herectva aktívne venuje aj muzike. Od roku 2015 má vlastnú skupinu s názvom Rusnack´s, s ktorou sa snažia zmodernizovať tradičné rusínske ľudovky a dostať ich tak do širokej verejnosti. Tento rok však odštartoval aj svoju sólovú dráhu a to singlom Krídla.Je to o vzťahu dvoch ľudí, ktorí si k sebe hľadajú opäť cestu. Netreba strácať nádej, ale práve naopak. Ak vám to za to stojí, musíte bojovať za svoje ciele a nevzdávať sa. Možno to je trochu klišé, ale prečo nie. Za lásku sa oplatí bojovať.“ ​Herectvo je pre sympatického umelca stále na prvom mieste, no ako priznáva, hudba mu pomáha ventilovať vlastné emócie a zážitky. V prvom rade je to pre mna voľnosť pre fantáziu a ventil na emócie a momentálne nálady. Viem, čo si môžem dovoliť, ako si to upraviť a najkrajšia je tá voľnosť tvorby. Doslovné Krídla pre dušu umelca,“ povedal s úsmevom. Jedným dychom dodal, že tieto dve odvetvia umenia podľa neho kráčajú ruka v ruke. „Neviem si predstaviť byť bez hudby, ale ani bez herectva. U mňa sú to dva svety, ktoré sa navzájom dopĺňajú a nevedia bez seba existovať. A to je na tom krásne,“ dodal s úsmevom.

Sledujte obľúbenú Hranicu každý pondelok o 20:35 na JOJke!