Ako vyzerajú postavy z Hranice v chorvátskom Na granici? Títo akoby si z oka vypadli!

Obľúbený seriál Hranica vznikol na základe chorvátskeho licencovaného originálu Na granici, ktorý sa tam taktiež teší veľkej obľube. Ako tvorcovia Hranice postupovali pri obsadení jednotlivých postáv a ako vyzerajú chorvátski Šimon, Petra, Krišo či Zorka?

Chorvátsky originál Na granici sa odohráva vo fiktívnom mestečku Lokvica na hranici Chorvátska a Bosny a Hercegoviny. Dej je tam situovaný preto, lebo práve tam sa končí Schengenský priestor Európskej únie. Aby sa zachovali reálie originálu, tvorcovia slovenskej Hranice dej seriálu situovali taktiež do fiktívnej dedinky Krivé, ktoré sa nachádza na slovensko-ukrajinskej hranici, takže tiež na konci Schengenského priestoru.

Pri obsadzovaní hercov do jednotlivých postáv sa tvorcovia do istej miery snažili držať chorvátskeho originálu, no podľa slov kreatívneho producenta Stana Guštafíka nevyrábame ich dokonalé klony. „My sme videli originálnu chorvátsku zostavu, ale my sme sa jej nedržali striktne pri obsadzovaní. Oveľa dôležitejšie pre nás bolo, aby ten herec sedel na tú postavu typovo, herecky a samozrejme, aj aby bol dostatočne výkonný na to, aby zvládol denný seriál. My sme si vyberali podľa castingov, podľa kamerových skúšok a vybrali sme naozaj tých najlepších,“ myslí si Guštafík.

​V prípade niektorých postáv sa však chorvátski a slovenskí herci naozaj podobajú takmer ako vajce vajcu. „Najviac sa typovo podobá Braňo Deák, čiže Šimon Kováč. To je naozaj ten chorvátsky Marko Lasič, taký feši. Veľmi sa podobá podľa mňa Maťo Šalacha na Anteho. To je taký militantnejší Sergej, trošku drsnejší, ale Maťo za ním nezaostáva. Rozdiely azda najnápadnejšie vidieť na manželkách pašerákov, teda, na Poline Chrabrenko a na Svetlane Otčenášovej. Tieto postavy sú v chorvátskej Na Granici typovo úplne iné.Ony sú podobné charakterovo, ale typovo sú jin a jang. Ale neviem si na ne predstaviť nikoho iného," dodal Guštafík. 

Sledujte obľúbenú Hranicu každý pondelok a piatok o 20:35 na JOJke!

Tagy: Hranica