Jerguš sa vyberie k farárovi Bohušovi na spoveď: Povie mu konečne pravdu o svojom zdraví?

Jerguša už veľa nedelí od toho, aby konečne odišiel na "operáciu do Švajčiarska". Skôr než tak urobí, sa najprv vyberie k farárovi Bohušovi na spoveď. Prezradí mu, ako to je v skutočnosti s jeho zdravoným stavom?

Otčenášovci už istý čas klamú celé svoje okolie. Ocitli sa totiž v zlej finančnej situácii a súrne potrebovali zohnať peniaze pre vnúčatko, ktoré pod srdcom nosí Viky. Otcom by mal byť ich syn Dalibor, ktorý zdúchol a nevedia ho nijako vypátrať. Namiesto toho, aby sa chytili poriadnej roboty a peniaze si zarobili, vymysleli dokonalý plán, ako sa k financiám dostať. Pred všetkými predstierajú, že Jerguš má vážne choré srdce a jeho život závisí od operácie vo Švajčiarsku. Tá je však podľa ich slov nesmierne drahá a nemôžu si ju dovoliť.

Oklamať sa im podarilo aj dôverčivého farára Bohuša, ktorý pre nich vymyslel niekoľko charitatívnych aktivít. Ani jedna však nevyniesla toľko, ako pašerácka akcia, ktorú mala pod palcom Lydka. Napokon sa dostatok financií podarilo zohnať a tak Jerguš môže odcestovať na fingovanú operáciu. Skôr než sa však všetkým stratí z dohľadu, sa vyberie na spoveď k Bohušovi. A pri otázke či ho niečo ťaží, už nedokáže dlhšie klamať a rozhodne sa, že mu povie, ako to s jeho zdravím v skutočnosti je. Odhalí mu celú pravdu?


Sledujte obľúbenú Hranicu každý pondelok a stredu o 20:35 na JOJke!

Tagy: Hranica