Jozef Adamčík z Hranice má naozaj netradičnú záľubu: Aha, akému remeslu sa venuje!

Sympatický herec Jozef Adamčík v obľúbenom seriáli Hranica stvárňuje svojrázneho Charlieho. Keď mu popri herectve ostáva voľný čas, rád sa venuje svojej záľube, ktorá je pomerne netradičná!

Čo majú spoločné známi muži Milan Ondrík a Jozef Adamčík? Okrem toho, že sú obaja skvelí herci, spája ich aj rovnaká záľuba a tou je tradičné remeslo - rezbárstvo! S týmto koníčkom začal ešte ako malý chlapec. „Od detstva som túžil stať sa rezbárom, pretože som drevo vnímal ako materiál na umelecké spracovanie. Ako malý chlapec som z lipového dreva vyrezával rôzne postavičky. Z čoho sa však teším teraz, sú drevené okenice, ktoré som spravil na svoju izbu. Vďaka nim tam mám tmu, ticho, pokoj a priestor na odpočinok aj tvorivú prácu,“ prezradil predstaviteľ seriálového Charlieho.

Hranica - Jozko Adamcik Zdroj: archív J.A.

​Zaujímavosťou však je, že to zďaleka nie je jediné remeslo, ktoré ovláda. "Okrem stolárskych a rezbárskych nástrojov sa venujem kovoobrábaniu, zváraniu, automechanickým a klampiarskym prácam, ale aj čalúneniu či šitiu. Ale opakovane sa k tomu vraciam iba ako k svojej záľube, radosti a psychohygiene," vysvetlil herec. Hoci by pokojne uplatnil aj ako remeselník, ostáva verný televíznej kamere a doskám, ktoré znamenajú svet. „Pravda je taká, že remeselníkov ubúda. Ale ak sa niekto počas pandémie rozhodol pre návrat k starému remeslu, klobúk dolu, pretože napriek porekadlu, že remeslo má zlaté dno, neviem, či doba tomu praje,“ dodal.

Hranica - Jozko Adamcik Zdroj: archív J.A.


Sledujte obľúbenú Hranicu každý pondelok o 20:35 na JOJke!

Tagy: Hranica