Prečo JOJka nakrútila čiernu komédiu Hrobári z prostredia pohrebníctva? TOTO je dôvod!

Život so sebou prináša rôzne situácie. Smutné a ťažké, ale aj veselé a ľahké ako obláčik. A presne taká bude aj čierna komédia Hrobári. Tragikomická ako dokáže byť len život.

Už o pár dní odštartuje na obrazovkách JOJky výnimočná a unikátna čierna komédia Hrobári, ktorá sa odohráva v prostredí pohrebnej služby. Scenár pochádza z pera talentovaného scenáristu Petra Kolečka, ktorý stojí aj za megaúspešným seriálom Most!, ktorý trhal rekordy sledovanosti. Petr Kolečko napísal parádny scenár. JOJka a jej producenti Slávka Adamíková a Rolo Kubina sa rozhodli, že taký pomerne odvážny scenár budú realizovať a ja som mal to šťastie, že ma k tomu prizvali,“ teší sa režisér čiernej komédie Vladimír Skórka. Ten tvorí s Petrom Kolečkom a s hercom Jiřím Langmajerom zohratý tandem, pretože spolu pracovali aj na internetovom seriáli Lajna. Nuž, a ten má s Hrobármi okrem tohto trojlístku spoločné to, že v ňom hrá prím skutočný, trošku ostrý tragikomický humor. Odjakživa mám rád čierny humor a tragikomický humor. Takže, ja som hrozne rád, že to môžem robiť. Myslím si, že život je taký, ako sa hovorí, horko-sladký. Človek prežíva srandu, ale prežíva aj hrozné chvíle. Ale tie hrozné chvíle vďaka srande dokáže nejako prekonať. Čo sa dá robiť. Ja mám žáner tragikomédia radšej, než klasickú komédiu, pretože je farebnejšia a viac zo života,“ myslí si Skórka.

Nakrúcanie Hrobárov bolo mimoriadne náročné z viacerých dôvodov. Čierna komédia je totiž dosť výpravná, hrá v nej veľa komparzu a navyše – nakrúcanie sa muselo stihnúť zrealizovať v priebehu jedného mesiaca. Tento seriál je pomerne výpravný. Je tam množstvo postáv, medzi ktorými sa musia vypracovať vzťahy a musia sa vyvíjať. To sa nedá natočiť rýchlo. Náročné to bolo aj preto, že sa to robilo jeden mesiac. Ja som za ten čas schudol, mne to prospelo. (smiech) Na druhej strane je super, že to bolo také intenzívne. Keby to bolo rozťahané a boli dlhšie prestávky, tak človek z toho vypadne. Takto herci naskočili a žili s tými postavami, so mnou, so štábom. Verím, že výsledok bude vďaka tomu šťavnatejší,“ dodal Skórka.

Sledujte čiernu komédiu Hrobári už v sobotu po šou Česko Slovensko má talent na JOJke!