Stačilo málo a Zuzana Mauréry by vôbec nebola herečka: Odpadnete, čo pôvodne študovala!

Sympatická tmavovláska patrí medzi najúspešnejšie a najtalentovanejšie slovenské herečky. Málokto však vie, že skôr než sa prihlásila na herectvo, študovala niečo úplne iné!

Zuzana Mauréry je bez pochýb jednou z najlepších slovenských herečiek. Na konte má množstvo úspešných úloh vo filmoch či seriáloch a aktuálne hrá jednu z hlavných postáv v novej čiernej komédii Hrobári. Stačilo však málo a robila by niečo úplne iné. Pôvodne totiž študovala na matematicko-fyzikálnom gymnáziu so zameraním na počítače! „To bola len skúška správnosti, že tadiaľto cesta nevedie. Šla som do toho, aby som sa utriasla v tom, čo chcem vlastne robiť. Teraz sú už mladí ľudia veľmi vyspelí, rozhľadení a tých informácií majú veľmi veľa. Majú veľa možností… Ale my sme ešte neboli tá generácia. Mne trošičku trvalo, kým som si ujasnila, že naozaj chcem robiť to, čo som chcela robiť. Či to nie je len nejaká trblietka na obzore. Mne to gymnázium padlo dobre, aby som dozrela,“ vysvetlila Mauréry pre joj.sk.

Veľmi rýchlo však zistila, že herectvo je pre ňu tou správnou cestou. Množstvo hereckých úloh a tiež ocenení je toho len dôkazom. Napriek tomu, že si už v rámci svojej práce vyskúšala rôzne žánre, s čiernym humorom a tematikou smrti sa stretla až pri nakrúcaní Hrobárov. Ako však tvrdí, teší sa z toho, pretože smrť je súčasťou životného kolobehu. Je to súčasťou nášho života. Všetci tým musíme prejsť… Keď som hovorila niektoré repliky mojej mame, bola pohoršená, ale zároveň sa smiala. Možno niekto bude hovoriť, že si robíme srandu z takejto témy, ale ja si myslím, že je to tak dobre a vtipne napísané, že je to taký láskavý humor. Možno trošičku na hrane. Mne to nie je ďaleká téma a myslím si, že by sme sa na to mohli pozerať tak, že je to súčasť života,“ dodala.

Sledujte čiernu komédiu Hrobári už v sobotu po šou Česko Slovensko má talent na JOJke!

​Pozrite si upútavku k čiernej komédii Hrobári v priloženom videu: