TOTO že je naozaj on? Lukáš Latinák radikálne zmenil imidž: Z tej premeny odpadnete!

Osemdielna čierna komédia Hrobári sa odohráva v prostredí pohrebnej služby, ktorá sa po smrti jej majiteľa potýka s rôznymi problémami. Isté ťažkosti nastanú aj v druhej časti, v ktorej si zahrá aj herec Lukáš Latinák. Ten sa pod rukami kostymérok a maskérok zmenil na dokonalého Róma.

Striehnu na každého nebožtíka, aby mali z čoho žiť. Zhruba také je krédo členov rodiny Pipasíkovcov, ktorí sú hlavnými hrdinami čiernej komédie Hrobári z prostredia pohrebnej služby. Rodina dokáže pozostalým splniť takmer každé želanie a je výnimočne schopná a podnikavá. Až na isté nepredvídateľné komplikácie. A také nastali aj počas pohrebu rómskeho baróna, ktorý bude lajtmotívom druhej epizódy. Pri epizóde s Hrobármi nebolo netradičné len prostredie, ale aj môj charakter. Zrazu som sa ocitol medzi cigánmi, kde sa organizoval pohreb vajdu. Ja som to mal na starosti celé a vybavoval som to v pohrebníctve. A v tom pohrebníctve sa dejú čudné veci,“ prezradil z deja Lukáš Latinák, ktorý si zahral jedného z Rómov.

Nakrúcanie tejto časti prebiehalo v obci Čaka a bolo poriadne náročné, čo priznáva aj herec. Vysoké horúčavy, desiatky ľudí v komparze či hlasná hudba dali zabrať štábu i samotným hercom. Nakrúcanie bolo veľmi zaujímavé. Bolo tam za autobus rómskych komparzistov. Bolo to s nimi veľmi zábavné. Celý čas tam hrala čardášová hudba, bol to až taký Kusturicovský svet. Ja mám k cigánom dobrý vzťah, lebo sú to vtipní ľudia. Som zamilovaný do tých filmov Emira Kusturicu. Je to také živé, možno pre nás trošku iné,“ nešetril superlatívmi Latinák. Aby herec zapadol medzi rómskych komparzistov, musel v kostymérni a v maskérni prejsť poriadnou zmenou a treba uznať, že výsledok je fascinujúci. Pri pohľade na zábery z nakrúcania je totiž ťažké na prvý pohľad rozoznať, že jeden z mužov je celebrita. Všimol si to aj samotný Latinák. Prekvapilo ma, ako ma zmenilo to oblečenie a maskovanie. Zrazu človek dostane taký iný pocit. Že čávo! Dyg, dilino, dýka, diskotéka, Dicaprio. Cigánske vybrané slová po D,“ povedal so smiechom.

Sledujte čiernu komédiu Hrobári každú sobotu po šou Česko Slovensko má talent na JOJke!