Nakrúcanie čiernej komédie Hrobári hercom naháňalo strach: Z TOHTO mali úplnú hrôzu!

Čierna komédia Hrobári sa odohráva v prostredí pohrebnej služby. Tomu museli byť prispôsobené aj priestory, v ktorých sa príbehy z rodiny Pipasíkovcov nakrúcali. S akými problémami sa potýkali tvorcovia a kde zháňali špeciálne rekvizity? Pozrite sa s nami do zákulisia príprav!

Drvivá väčšina čiernej komédie Hrobári sa nakrúcala v dedinke Malženice pri Trnave. Tvorcovia si pre tieto účely vyhliadli starý dom, ktorý bol v tom čase na predaj. Jeho priestory sa však museli špeciálne upraviť a zariadiť podľa požiadaviek architekta a režiséra seriálu. Truhly, vence, svietniky, stojany, vozíky nám zapožičalo bratislavské pohrebníctvo Memoria. Majiteľ tohto pohrebníctva bol veľmi milý, ústretový a veľmi nám so všetkým pomáhal,“ vysvetlila Zuzana Obšitníková, ktorá mala na starosti výpravu. Zaujímavosťou je, že miestnosť, v ktorej je v Hrobároch kancelária pohrebníctva, slúžila v skutočnom dome v Malženiciach ako garáž.Museli sme to vypratať, nanosiť tam nábytok a nadizajnovať to tak, aby to vyzeralo ako reálna predajňa,“ poznamenala. Pre účely seriálu sa špeciálne upravovala aj spálňa, v ktorej umrel majiteľ pohrebníctva Braňo Pipasík, ktorého stvárňoval Ľubomír Paulovič.Architekt navrhol, že steny v spálni budú modré a ozdobené špeciálnym valčekom. Takže tá miestnosť sa pred nakrúcaním musela nanovo vymaľovať a upraviť podľa požiadaviek architekta. Špeciálne sa šili aj baldachýny a posteľné povliečky tak, aby pôsobili starodávne a tak trochu strašidelne,“ dodala s úsmevom.

Keďže Hrobári sú čiernou komédiou, na pľaci nechýbali ani „morbídne“ rekvizity ako napríklad čierny detský cumlík. Ten museli rekvizitári špeciálne vyrábať, pretože niečo takého sa nedá niekde len tak kúpiť. „Výroba bola jednoduchá. Objednali sme prívesok s truhličkou. Tú sme pripevnili na cumel, ktorý sme prestriekali načierno. Na obraze to potom vyzerá veľmi reálne,“ vysvetlil rekvizitár Filip Plačko. Azda najväčšou bizarnosťou bolo veľké čierne pohrebné auto, ktoré je jednou z hlavných rekvizít počas celého seriálu. Nebolo to totiž obyčajné auto, ktoré bolo len ozdobené kvôli nakrúcaniu. Keď som prvýkrát prišiel na nakrúcanie, tak v záhrade pri dome bolo odparkované čierne auto, ktoré úplne vyzeralo ako pohrebácke. Prišiel som k tomu úplne nadšený, že to je super. Pýtal som sa rekvizitárov, kde ho zohnali, lebo bolo perfektné. Zrazu mi len rekvizitár sucho utrúsil, že to je originál pohrebácke auto. Že to sme kúpili od pána, ktorý robí celý život pohrebáka! Zrazu som úplne ustúpil od toho auta asi na dva metre… A zrazu s tým človek nechce mať nič spoločné. Bol to zvláštny pocit,“ povedal Michal Režný. Nuž, aj takéto situácie zažívajú herci na nakrúcaní.

Sledujte čiernu komédiu Hrobári každú sobotu po šou Česko Slovensko má talent na JOJke!