V ušiach ich máte každý deň a ani si to neuvedomujete: Veľké stretnutie hlasov JOJky!

Znejú vám ich hlasy povedome?

Konečne sa mohli ich hlasy stretnúť aj mimo starého známeho mikrofónu. V dnešnom Inkognite uvidíme dva charakteristické jojkárske hlasy, ktoré majú na svedomí nahrávanie všetkých upútaviek na filmy, relácie, seriály i samotné Inkognito. Jedným z nich je náš ostrieľaný hádač Mišo Hudák, ktorému dnes pribudne druhá "upútavková polovička" v podobe herca Petra Rúfusa. Konečne tak budeme mať možnosť vidieť a počuť oba hlasy netradične pokope. "Sme zvyknutí na to, že sme v jednej televízii, no v jednej relácii sme ešte neboli. Hoci sa striedame pravidelne za mikrofónom, teraz sme sa stretli asi po roku," hovorí Mišov kolega Peter Rúfus.

O svojom jedinečnom dare sa dozvedel, keď mu začal približne v štrnástich rokoch mutovať hlas. Tým to však ani zďaleka neskončilo. Na hlasovom prejave musí pracovať celý život až podnes, aby ľudia svoje prijímače nedajbože nemuseli vypnúť. A hoci znie jeho hlas viac než povedome, na verejnosti sa snaží rozprávať čo najmenej. "Ľudia ma spoznávajú a ja nemám rád ten druh popularity – aha, herec! Stránim sa všetkých populárnych vecí," prekvapuje známy hlas, ktorý sa cíti najlepšie práve za mikrofónom. 

Ako odborník na hlasový prejav nám herec potvrdil, že jeden z najväčších nepriateľov rečového prejavu je určite fajčenie. On sa však vyhýba aj ďalšej zásadnej veci. "Mám takú špecialitu, že nesmiem jesť oriešky, vždy mi zvyšok ostane okolo hlasiviek a potom zachrípnem, čo si nemôžem dovoliť," prezrádza Rúfus. Pred samotným nahrávaním v JOJke pritom nepotrebuje žiadnu rozcvičku, keďže hlas má už od rána prakticky vycvičený. 

Sledujte veľké stretnutie hlasov JOJky v premiérovom Inkognite už dnes o 20:40 na JOJke!

Autor: Ivan Paško