Legendárne duo si Slovensko pýta späť: Chystá Noga so Skrúcaným veľký comeback?

Ich humor u nás chýba už celé roky. 

Ani v dnešnom Inkognite nebudú chýbať zvučné mená. Okrem našich hádačov uvidíme večer o 20:35 v role tajného hosťa humoristickú a hereckú legendu Mira Nogu. Hrdý trojnásobný ocino venuje väčšinu svojho času dvojročnej dcérke, ktorá mu robí najväčšiu radosť. "Dcérka je úžasná, stáva sa mi, že ma mamičky a babičky na ihriskách oslovia - dobrý, pán Noga, vnučka? Nie, dcéra. Prepáčte, Prepáčte," smeje sa na reakciách okolia.  

Najnovšie otcovstvo si však Miro Noga užíva oveľa intenzívnejšie, než keď bol mladý a vychovával dvoch synov. "Keď sme boli mladí, boli sme viac rozbehaní. Stále som točil, skúšal v divadle, človek si to neužil. Teraz som si ten čas urobil," teší sa z najnovšieho prírastku NogaNavyše sa už teraz zdá, že dcérka zdedila talent práve po otcovi. Pamätá si rozprávky, pesničky. "Na to, že má dva roky, tri mesiace, je to úžasné. Už má aj vlastný slovník. Máme doma veľkú zábavu," pokračuje jedna z najväčších tvárí politickej satiry na Slovensku.  

Zo súčasného stavu tohto žánru je však sklamaný. "Čakal som, že prídu mladí, ktorí budú podobní ako my. Zdá sa však, že hrany sa zbrúsili a ide to skôr do všeobecnejšieho humoru. Politická satira tu chýba, hoci ľudia sa tvária, že možno ani nie. Mali by sa nájsť mladí humoristi a satirici, ľudia potrebujú zrkadlo," myslí si náš dnešný tajný hosť.  

Mira Nogu si však aj po rokoch väčšina z nás spája najmä so Števom Skrúcaným. Len málokto by dokázal zabudnúť na ich legendárne humoristické a spevácke duo Noga & Skrúcaný. Ich pracovné cesty sa však rozišli pred viac ako desiatimi rokmi. Dnes však obaja premýšľajú nad tým, že splnia priania ľudí a spoja svoje pracovné cesty. "Uvažujeme, že možno dáme dokopy nejakú javiskovú podobu časom a možno poskladáme nejaký program s pesničkami - menší koncert. Uvidíme, čo na to ľudia, no hovoria, že im to chýba. Asi sa schyľuje ku comebacku," naznačuje Miro Noga a tým potešil väčšinu Slovenska, ktorá sa bavila na ich originálnom humore počas celých 90. rokov.

Sledujte premiérové Inkognito s tajným hosťom Mirom Nogom dnes o 20:35 na JOJke!