Cítite, že niečo nie je v poriadku? Nechajte sa vyšetriť netradične cez oči!

Veríte tejto technike?

Hosťom v Inkognite bol najnovšie aj Ľubomír Jánoš, ktorý má netradičné povolanie iridológa. Len málokto z prítomných divákov a hostí vedel, o čo presne ide. Ide pritom o techniku diagnostiky ochorení prostredníctvom očí na základe vzhľadu dúhovky, zreničky a bielka. Ľubomír tvrdí, že mnohým ľudom, ktorí využili túto metódu, pomohla odhaliť hroziace či blížiace sa zdravotné ťažkosti. Tým, že včas zareagovali a problémy riešili, predišli vážnym komplikáciám. Takúto diagnostiku však nemožno považovať za rovnocennú s preventívnymi prehliadkami či kontrolnými vyšetreniami po prekonaní ťažších chorôb a stavov.

Iridológ vidí v dúhovke, čo je v organizme nesprávne, a to už v okamihu vyšetrenia Iridológ vidí v dúhovke, čo je v organizme nesprávne, a to už v okamihu vyšetrenia Zdroj: ISIFA

Podľa Ľuboša sa dajú takto vyčítať takmer všetky problémy, a to s veľmi veľkou presnosťou. V mnohých krajinách je táto metóda zaraďovaná do klasickej medicíny. Na Slovensku však tento odbor nie je lekármi vo všeobecnosti rešpektovaný a výsledky nie sú akceptované. Iridológ teda zameria človeka na to, kde je problém. Ak klasická medicína nenašla jeho presnú príčinu, iridológ môže pomôcť nájsť pôvod bolesti, zápalu či iných nepríjemností. Pri vyšetrení je potrebné oči nafotiť fotoaparátom s makroobjektívom. Okrem toho na to iridológ využíva aj špeciálne svetlo a lupu. Následne sa oči rozanalyzujú a zistí sa výsledok.

Iridológovia tvrdia, že ak je niektorý orgán chorý alebo niektorá časť tela trpí, prejaví sa to výstražnými znakmi priamo na dúhovke. Ide o znaky ako abnormálne škvrnyfarby alebo čiary. Tak či onak, je na každom človeku, či tejto technike verí a vyskúša ju alebo nie. Dôležité je však spomenúť, že určite nenahrádza komplexné vyšetrenie u lekára - špecialistu. 

Sledujte Inkognito vždy v pondelok a štvrtok o 20:35 na JOJke!