Humorista Rasťo Piško otvorene o 90. rokoch: Za politickú satiru sa mu vyhrážali smrťou!

Známy satirik bude tajným hosťom v najnovšej epizóde Inkognita a okrem zábavných historiek porozpráva aj tie menej zábavné. Za svoj ostrý humor bol totiž v nebezpečných 90. rokoch viacnásobne fyzicky aj slovne atakovaný a vyhrážky mal na dennom poriadku.

Známy humorista a satirik Rasťo Piško tvoril nerozlučnú partiu spolu s Mirom Nogom, Števom Skrúcaným, Stanom Radičom a Jarom Filipom. Prostredníctvom vtipu ostro poukazovali na vtedajšiu dobu a vládne špičky. Ich humor bol občas na hrane, dôsledkom čoho na neho útočili nielen slovne, ale aj fyzicky. „Ja som mal aj fyzický atak. Istý čas som sa bál a potom som aj mal takého človeka, ktorý mi pomáhal a trošku ma strážil. Čo je ale veľmi zaujímavé, že mám doma jednu banánovú krabicu plnú výhražných anonymných listov, ktoré mi vtedy chodili do televízie. Vyhrážali sa mi aj smrťou,“ priznal Piško.

Popri týchto nebezpečných situáciách však zažil aj moment, ktorý síce mal prvky vyhrážania sa, no humoristovi boli napokon na smiech. „Ale raz nastala jedna veľmi zábavná situácia. Raz mi napísali, aby som do jedného mesta, nebudem ho spomínať, nešiel, pretože ma zabijú. Ale v televízii mi dali raz za mesiac hrču tých listov, takže ja už som medzitým v tom meste bol. V podstate som sa vrátil a bol som živý. O dva týždne došiel ďalší list z toho mesta, kde mi napísali: Tak ty si si nedal povedať? Vystúpil si v našom meste a si nakazený ebolou. Bude to trvať veľmi dlho, začne ti opadávať mäso a zomrieš strašnou smrťou. Tak čakám, kedy začnem opadávať,“ dodal so smiechom.

Sledujte obľúbené Inkognito už dnes o 20:35 na JOJke!