Pikoška z nakrúcania filmu S tebou mě baví svět: Odpadnete, ako hercov na pľaci zoznámili!

V jubilejnej 400. epizóde obľúbeného Inkognita si do kresla pre tajného hosťa sadol herec Pavel Nový, ktorého diváci poznajú najmä z filmu S tebou mě baví svět. Spolu so Zdenou Studenkovou si v ňom zahrali manželov a tak si počas relácie zaspomínali na nakrúcanie tejto kultovej záležitosti. A ich spomienky sú naozaj vtipné.

Film S tebou mě baví svět nemôžeme nazvať inak než kultovým. Hoci sa nakrúcal v roku 1982 a v inom režime, stále je veľmi aktuálny a baví ľudí naprieč generáciami. V hlavných úlohách sa okrem iných predstavili aj herci Zdena Studenková a Pavel Nový, ktorí sa po rokoch opäť stretli, a to v jubilejnej 400. epizóde Inkognita. Do tej prišiel predstaviteľ Pepu ako tajný hosť a prezradil, že účasť potvrdil aj vďaka tomu, že v paneli sedela práve Zdena. „Pýtali sa ma, či prídem tak ďaleko. A ja som povedal: Za Zdenkou i na kraj sveta,“ vychrlil tesne po tom, čo hádači odhalili jeho identitu. „Je to láska aj po rokoch,“ zhodnotil moderátor Vlado Voštinár.

Aj keď sa Nového už dlhé roky všetci pýtajú práve na nakrúcanie tohto filmu, nikdy to neberie v zlom. Práve naopak. Na túto hereckú skúsenosť veľmi rád spomína. „Ja som na ten film pyšný. Kto môže povedať, že hral vo filme Marie Poledňákovej? Už je nás málo,“ zhodnotil. Pavel a Zdena hrali v kultovom filme manželov Pepu a Gábinu, no zaujímavosťou je, ako sa na pľaci zoznámili. Obaja sa na tom dodnes smejú. „Naše zoznámenie bolo také, ako vždy. Režiséri to tak naaranžujú, aby to bolo to najhlúpejšie, čo môžu urobiť. Nakrúcali sme na Malej strane v dome s tou báječnou terasou. Tam v pivnici bola taká izba, kde bola jedna školská lavica a dve stoličky. Tam bola kostymérňa a maskérňa. To bol rok 1982, čiže hlboký socík. Tam som prišiel a Marie hovorí: Poď, ja ťa predstavím. Tam bola Zdena, sedela a líčili ju. A hovorí: To je Zdena Studenková a toto je Pavel Nový. Som si hovoril, že ešte, že to nebolo v posteli a, že: šup s vami do postele,“ prezradil Nový. Ich prvá spoločná scéna sa totiž podľa ich slov odohrávala v posteli.

​Úsmevná je aj výška honoráru, ktorý herec za účinkovanie vo filme dostal. „Zarobil som na tom 7500 československých korún, lebo som nemal vysokú školu. Takže, ma trošku oholili. Ale súdružka Švorcová sa za mňa prihovorila po tomto filme a pridali mi. Nemal som za nakrúcací deň 300 korún, ale 350. Ale dobre,“ dodal so smiechom.

Sledujte obľúbené Inkognito každý pondelok po Hranici o 21:40 na JOJke!