Vladimír Ďurčanský

Smutná správa pre televízny svet: Zomrel známy kameraman!

Televíziu JOJ zasiahla smutná správa. Vo štvrtok ráno zomrel kameraman Vladimír Ďurčanský, ktorý bol neodmysliteľnou súčasťou projektov ako Inkognito alebo Moja mama varí lepšie ako tvoja.

Zdroj: Tomáš Eibner

​Smutná správa zasiahla kolegov z televízie JOJ. Včera totiž zomrel kameraman Vladimír Ďurčanský. Bol súčasťou projektov ako obľúbené Inkognito alebo šou o varení Moja mama varí lepšie ako tvoja. "Vladko sa s nami rozlúčil dnes ráno doma. Akoby povedal on sám: Odišiel do večných lovíšť," písalo sa na sociálnej sieti.

"Vladka Ďurčanského poznám roky.  Ako študentka spolu s Ivetkou Malachovskou som s ním prišla do kontaktu v STV na stovkách hudobných programoch, ktoré vytvoril s mojím švagrom režisérom Martinom Valentom. Neskôr som s ním a jeho manželkou Katkou mala spoločnú adresu na Klemensovej ulici, kde som mala podnájom s mojím mužom Igorom Gažom, tiež z rodiny filmárov, keďže jeho otec bol roky technickým riaditeľom Koliby. Vladko mi nahradil viac ako 5 rokov otca. Túto dobu sme denno-denne sedávali, varili v réžii pri výrobe kulinárskej šou Moja mama varí lepšie a preberali všetko od chalupy, detí, psov, cez stomatológa až po cestovanie a sny. Náš deň začínal kávičkou a jeho milovanou "cigou'". Plus polievaním kvetín v oknách kontajnerovej réžie. Predebatovali sme spolu milión tém, a tak priameho, charakterného, občas aj ostrého, ale hlavne milujúceho manžela, otca, deda nepoznám. Vážim si, že po jeho najväčších kolegoch Bebe Hegedušovej a Tomášovi Eibnerovi som jedného dňa od Vladka dostala aj ja rybársku stoličku, a tým ma pasoval za člena ich tímu. Bol nežný frfľoš, keďže všetko ho v dobrom iritovali. Vždy som sa smiala, ako prežíval účinkujúcich s ľahkými receptami a neschopnými matkami a otcami, ktoré svoje deti nevedeli správne navigovať. No ak niekto vytiahol extra dobrý recept, hneď ho chcel pre jeho Katku a tešil sa, že si ho ukuchtia. Bol do poslednej našej spoločnej výroby maximálny profík a jeho oku neušli nielen zle nasvietené jedlá, ale ani preklepy v slovenčine v hodnotení receptov či už porotkyne Zuzky Sabolovej alebo Martina Korbeliča. Vladko bol pre mňa kameramanský frajer so srdcom pre svoju rodinu, ďakujem, že chvíľu som do nej patrila aj ja," zaspomínala si na kolegu dramatugička Katarína Gažová Bachová. 

Zdroj: Tomáš Eibner

Česť jeho pamiatke a úprimnú sústrasť rodine a blízkym!