Vašo Patejdl (†68) hudbu zo srdca miloval: Aha, s akou láskou o nej hovoril v Inkognite!

Sobota sa stala čiernym dňom pre slovenskú hudobnú scénu. Po ťažkej chorobe nás navždy opustil multitalentovaný umelec Vašo Patejdl (†68). Pripomeňme si jeho zápal pre hudbu aj prostredníctvom rozhovoru, ktorý urobil s Vladom Voštinárom v relácii Inkognito.

V sobotu šokovala Slovensko a Česko smutná správa. Vo veku 68 rokov nás navždy opustil nesmierne talentovaný spevák, hudobník a skladateľ Vašo Patejdl. Pre české médiá túto informáciu najprv potvrdil jeho manažér Jiří Strážnický, neskôr na sociálnej sieti aj jeho kolegovia z kapely Elán. "S nekonečnou bolesťou a prázdnotou v našich srdciach vám oznamujeme, že dnes 19. augusta 2023 v nočných hodinách nás po krátkej a ťažkej chorobe navždy opustil mimoriadny a vzácny človek, náš celoživotný priateľ, výnimočný a geniálny hudobník a hudobný skladateľ megahitov svetovej úrovne, pán VAŠO PATEJDL."

INKO - Vaso Patejdl Zdroj: TV JOJ

Jeden z najvýznamnejších predstaviteľov slovenskej hudobnej scény prijal v roku 2017 pozvanie do relácie Inkognito, v ktorej sa predstavil ako tajný hosť. Po tom, čo hádači prišli na jeho meno, nasledoval rozhovor s Vladom Voštinárom. Počas neho bolo vidieť, že hudbu naozaj zo srdca miluje. "Ja som vždy bol skôr na to komponovanie. Samozrejme, aj na tom pódiu je to krásne a úžasné, ale pre mňa už je to také, že to dôležité bolo už v štúdiu. Toto už je také, že človek zbiera smotanu. Bez tej práce základnej by jej nebolo. Ako sa hovorí: cesta je cieľ," povedal Vašo. Keď sa ho Vlado opýtal, ako vzniká hit, nevedel mu jednoznačne odpovedať. A to aj napriek tomu, že bol obrovským hitmakerom a dá sa povedať, že každá pieseň, s ktorou prišiel, si získala obrovský úspech. Aj taký bol Vašo Patejdl. Nesmierne talentovaný, ale stále veľmi skromný.

Česť jeho pamiatke!