Scenárista Petr Kolečko o seriáli Iveta: Námet podľa príbehu známej českej modelky!

Scenárista a autor námetu seriálu Iveta nám v rozhovore prezradil, že príbeh modelky z Trebišova, je z istej časti postavený na skutočnom príbehu jeho ex-partnerky. V TOMTO je seriálová Iveta reálna!

„Pôvodnou inšpiráciou bola Aneta Vignerová, s ktorou mám dieťa, teraz už moja ex priateľka, tak vlastne ona mala taký príbeh dievčaťa z takého vylúčeného prostredia, ktorá sa dostala do veľkého modelingu. Toto bol len základ a zvyšok je samozrejme vymyslený,“ prezradil nám v rozhovore autor námetu. Ten ale podotkol, že v seriáli nájdeme množstvo dôležitých a spoločnosťou aj často tabuizovaných tém. „Je tam dôležitá téma toho, že je považovaná za Rómku a hráme sa tam aj s touto témou,“ vysvetlil. Seriálová Iveta sa tak často stretáva s neľahkými životnými situáciami.

Ako sám scenárista prezradil, je to založené na kontraste toho, že sa dievčina z vyčleneného prostredia, ktorá vie byť občas aj poriadne drzá a ostrá, dostane do ženského a modelingového sveta.

Petr Kolečko nám ďalej prezradil, že v Ivete stavili na kvalitu. „Myslím si, že je to veľmi kvalitne natočené na pomery televízie,“ vysvetlil scenárista, ktorý vyzdvihol prácu režiséra Jana Hřebejka a kameramana Martina Žiarana, ktorí sú známi kvalitnou a najmä filmovou tvorbou. Na seriáli Iveta tak pracoval skutočne špičkový tím.

Nakrúcanie seriálu Iveta Zdroj: TV JOJ


​Seriál Iveta bude primárne komédiou, no bude spájať rôzne posolstvá, myšlienky či témy, ktoré nemusia byť vždy ľahké. „Určite to nie je niečo k žehleniu, asi to vzbudzuje aj nejakú potrebu o tom premýšľať, ale stále je to primárne komédia, aj keď s hlbšími podtónmi,“ dodal Petr Kolečko v rozhovore.

Nenechajte si ujsť nový seriál Iveta už 8. januára o 20:35 na JOJke!