Zuzana Mauréry a jej veľký úspech za hranicami: Ako sa od matematiky dostala až k herectvu?

Fantastická slovenská herečka, Zuzana Mauréry, má za sebou niekoľko úspešných divadelných či filmových projektov to nie len na Slovensku. Pôvodne sa chcela vybrať inou kariérnou cestou. Matematika jej nevyšla a dala sa na herectvo. Vedeli ste, že zahviezdila aj v muzikáli vo Viedni?


V rozhovore v Ranných novinách prezradila Zuzana Mauréry niečo viac o svojich začiatkoch, ale aj o tom, ako sa jej najlepšie pracuje. Herečka nemá konkrétny typ postavy, ktorý by si chcela zahrať, no za to veľmi dobre vie, ako vyzerá pracovné prostredie, z ktorého môže vzísť dobrý kvalitný film či seriál. „Vieš najlepšia postava je tá, ktorá je dobre napísaná. Ja to hovorím tak, o akej role snívam. No po takej, kde každá tá profesia, ktorá sa na tom zúčastňuje, má profesionálne podmienky na svoju prácu. To je základ, kedy naozaj niečo dobré môže vzniknúť. To je môj ideálny film. Vtedy je dobrý scenár, vtedy režisér dobre pracuje so scenáristom, kameraman vidí, čo chceš zahrať a to bol aj princíp Učiteľky,” vysvetlila Zuzana Mauréry v rozhovore.

Herečka má za sebou naozaj fascinujúci príbeh. Kde vznikla v jej živote vášeň pre divadlo či samotné herectvo? Urobila som jednu skúšku správnosti tým, že som študovala na matematicko-fyzikálnom gymnáziu, so zameraním na počítače. Akože aby vedeli diváci, to bola doba, kedy v asi v takejto miestnosti ako je toto, bol jeden počítač a zabral celú miestnosť, to bolo vtedy tak. No a urobila skúšku správnosti nejakými skúškami na Ekonomickú vysokú školu, čo samozrejme nedopadlo dobre, takže som si povedala, že takto nie a išla som potom na VŠMÚ,” prezradila o svojich začiatkoch v Ranných novinách. Zuzana Mauréry tak šla na herectvo až po tom, čo ju neprijali na prvú vysokú školu, na ktorú túžila ísť. Zrejme to tak malo byť a v herectve je v súčasnosti pre mnohých inšpiráciou. Aj v seriáli Iveta si ju v úlohe Diany, mamy Ivety, diváci mimoriadne obľúbili a pochválili aj jej východniarčinu, ktorú v seriáli používa. Zuzana Mauréry sa na túto úlohu po jazykovej stránke mimoriadne pripravovala, nakoľko nie je pôvodom z východného Slovenska. Ja som išla na herectvo preto, lebo som chcela robiť muzikál, chcela som ho robiť dobre, tak preto som išla študovať herectvo, pretože tie tri zložky, tanec, hudba a herectvo mi k tomu chýbalo, lebo tým dvom som sa celkom v detstve a mladosti venovala,” dodala herečka.

Nakrúcanie seriálu Iveta Zdroj: TV JOJ

Zuzana Mauréry zožala doteraz počas svojej kariéry množstvo úspechov aj v zahraničí. Vo viedenskom Raimund Theater hrala v muzikáli Rómeo a Júlia. „Hovorí sa, že ten, kto urobí vo Viedni muzikál, že to je taký zlatý rez a ja som teraz šťastná, že som to, že som to absolvovala,” dodala herečka v rozhovore v Ranných novinách. Viac sa dozviete vo videu HORE!

Sledujte seriál Iveta každú nedeľu o 20:35 na JOJke!