Kukátko, Ági Gubíková

Ági Gubíková v Kukátku: Prečo po zahraničnom Oscarovi hraje na Slovensku naivku?

Cica Šeron pomúti hlavu všetkým obyvateľom poschodia a pomúti ju aj vám.

Ági Gubikovú budeme stretávať v novom improvizovanom sitcome Kukátko v úlohe zvodnej herečky Šeron, ktorá sa stane podnájomníčkou zhýralého zvodcu žien Mariána. Ten sa do nej na prvý pohľad beznádejne zamiluje, no nebude jediný, kto bude mať o nej kučeravé myšlienky. Po dohode s režisérom Lukášom Zednikovičom a tvorcom Danielom Danglom pre Ági vymysleli úlohu krásnej, no trochu naivnej herečky Šeron. Pre sympatickú herečku je táto úloha veľkou výzvou: „Keď sa robili skúšky, rozprávali sme sa o mojej postave počas predstavení v divadlách. Vedeli sme, že to musí byť nejaká atraktívna žena, taká cica, ale musí nosiť nejakú dávku naivity, aby bola ľuďom blízka. Príde do sveta s maďarským prízvukom zo Štúrova a chce zmeniť svet.“ Nepochybne od nej môžeme v Kukátku čakať veľké veci.

Herečka dlhodobo sídliaca v Budapešti sa rozhodla prijať ponuku účinkovať v sitcome Kukátko, aby si zaspomínala na školské časy so svojimi hereckými kolegami: „S chalanmi sme si veľmi dobre rozumeli, boli sme desiati chalani a štyri dievčatá a boli sme výborný ročník. Vedeli sme spolu premýšľať a potom aj hrať. Chcela som s nimi opäť zahrať.“  Na svojich hereckých kolegov a bývalých spolužiakov nedá Ági dopustiť a považuje ich za výborných hercov a na ich spoločné účinkovanie sa veľmi teší: „Sú oveľa lepší herci ako bývali, vycvičili sa počas rokov, ale ich herecká čistota sa vôbec nezmenila.“ 

Ági Gubiková je herečka maďarskej národnosti, ktorá má za sebou množstvo účinkovaní v slovenských, či českých filmoch. Prvýkrát ju mohli diváci vidieť v jednej z poviedok filmu Šesť statočných, o rok neskôr si zahrala v študentskom filme Posledná večera, no prelomovou úlohou sa pre ňu stal charakter Zory vo filme Malé oslavy, kde vynikol nielen jej herecký talent, ale divákov zaujal aj jej maďarský prízvuk a sexi postava. Zhostila sa aj malej úlohy vo filme Pokoj v duši, či v Románe pre mužov. Ági žije už niekoľko rokov v Budapešti a v roku 2008 získala ocenenie za najlepšiu herečku v Maďarsku za jej účinkovanie vo filme Panika. Toto ocenenie je veľmi prestížne a kritici ho nazývajú aj maďarské Oscary. Okrem iného bola ocenená aj ako talent roka na medzinárodnom festivale Divadelná Nitra.

Nenechajte si ujsť premiérovú časť nového improvizovaného sitcomu Kukátko už 27.1. o 21:20 na Jojke. 

Čítajte viac:

Kukátko bude plné nášľapných mín! Herci to vôbec nebudú mať ľahké