Róbert Jakab priznáva: Počas skúšok Kukátka sa dokážeme dohádať!

Pre umenie sú herci schopní takmer všetkého.

V improvizovanom sitcome Kukátko nesmie chýbať ani ďalší zo známych humoristických hercov, ktorým je Róbert Jakab. Ten sa zhostil úlohy zhýralého starého mládenca Mariána Ranku alias Majoranku, ktorý vlastní krásny veľký byt, no už ho nedokáže splácať. Preto si nasťahuje do svojho bytu dvoch nezvyčajných podnájomníkov. Tými sú neurotický puntičkár Dušan Číž a sexi herečka Šeron, do ktorej sa sukničkár Majoránka na prvý pohľad zamiluje.  

Róbert priznal, že obľubuje adrenalín, ktorý zažíva počas improvizácie v Kukátku: „Funguje vám hlava v situácií a snažíte sa hľadať rôzne prostriedky ako ďalej posúvať dej. Snažíte sa implantovať svoje myslenie a musíte isť stále ďalej.“ Nielen samotné prestavenie je plné adrenalínu, sympatický herec priznal, že aj počas skúšky sa dokážu pohádať a reagujú veľmi emočne: „Naše skúšky prebiehajú vždy tak, že chvíľu je dobre, bavíme sa o tom, snažíme sa inšpirovať jeden druhým, niečo jeden druhému vytkneme a snažíme sa vzájomne si pomáhať, no potom príde fáza, kedy sa úplne dohádame.“ Čo je dôvodom ich výmeny názorov? Dozviete sa v priloženom videu.

Róbert Jakab sa narodil v Nitre. Študoval na strednej škole elektrotechnickej a popritom vystupoval v hudobnom amatérskom divadle vo svojom rodnom meste. Vyštudoval VŠMU v Bratislave odbor činoherné herectvo pod vedením Martina HubuEmílie Vašáryovej. V súčasnosti má angažmá v divadle Astorka Korzo 90, kde ho diváci môžu vidieť v predstaveniach Rómeo a Júlia, Othello a Na koho to slovo padne. Hral v televíznych rozprávkach Kvet šťastia, V zajatí lásky a mnohých seriáloch. 


Nenechajte si ujsť prvé improvizované predstavenie Kukátko už 27.1 o 21:30 na JOJke s vašimi obľúbenými komediálnymi hercami.