Mamy a deti budú čoskoro variť s Milanom Zimnýkovalom: Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Veľa zábavy, receptov a k tomu aspoň 500 eur!

Na JOJku už čoskoro prichádza nová zábavno-súťažná relácia venovaná všetkým mamám, ich dcéram a synom, ktorí chcú pred celým Slovenskom ukázať kuchárske zručnostirodinné vzťahy a zároveň sa popritom zabaviť a vyhrať zaujímavú finančnú odmenu. Ide o úplne nový, v našom regióne doposiaľ neobjavený formát, ktorý nie je len o varení, ale najmä o rodine, zábave a nečakaných situáciách. Aby sme vám čo najlepšie priblížili fungovanie celej relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja, opýtali sme sa za vás najpovolanejšej osoby, jej moderátora Milana Zimnýkovala. Ten nám prezradil všetky podstatné informácie, ktoré musíte vedieť!

Princíp relácie spočíva v boji medzi dvoma súperiacimi rodinami, z ktorých vyhrať môže len jediná: „Stretnú sa dve dvojice rodín, každá sa skladá z matky a dieťaťa, syna alebo dcéry, ktorí proti sebe súťažia.“ Najväčším lákadlom pre niekoho môže byť samotná výhra a ďalší postup v súťaži po ťažkých bojoch, pre iného zas skôr finančná odmena. „Výherca ide do ďalšieho kola a najmä získava 500 eur. To znamená, že keď bude niekto úspešný viackrát, výhra sa znásobuje,“ ozrejmuje moderátor. Súťažiace rodiny sa budú medzi sebou odlišovať nielen svojimi schopnosťami, ale i vlastnou kuchyňou, ktorú doma preferujú. Práve to je ďalší podstatný fakt, ktorý môže rozhodnúť o výhre. „Dôležité je, že sa vyberá z piatich receptov, ktoré rodina bežne doma robí. Mama teda na diaľku ovláda svoje dieťa, ktoré pripravuje ich rodinný recept,“ vysvetľuje s úsmevom Milan.

Dôležité je pripomenúť, že táto relácia je síce rovnako o mame, ako o dieťati, no mama tu plní len poradnú funkciu a varenie zostáva výhradne na synovi či dcére. Preto je dôležitá najmä ich vzájomná komunikácia. Tvorcovia relácie však mysleli aj na situácie, kedy sa synovi či dcére vymkne varenie z rúk. „V podstate mama pomáha len pokynmi a slovami, ale ak bude treba, aby zasiahla, po uplynutí istého času stlačí gombík a čas, ktorý majú na prípravu, sa zrýchli dvojnásobne. Vtedy  môže niečo upraviť, respektíve ísť po ďalšiu ingredienciu. To je však až po určitom čase, kedy môže ísť „hasiť“ to, čo syn alebo dcéra domrvili,“ dodáva obľúbený moderátor. 

Sledujte televízny web JOJ.SK a už čoskoro sa o kulinárskej relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja dozviete viac!