S krvavým prstom a hygienou sa nebabrala: Z mäsových kapsičiek vykúzlila krvavničky!

Prekvapenie v uzlíku bolo skutočne nečakané.

V poslednej časti Moja mama varí lepšie ako tvoja pribudli k ostrieľaným kuchárkam, Simonke a Denise, nové tváre. Druhá dvojica, mamina Dáša s dcéra Dada Ševcechové, si vo zvone našli prekvapenie. Rozhodne nie hocijaké, ale rovno prekvapenie v uzlíku, ako sa volá ich originálny recept. Dadino varenie bolo od začiatku ladené vo veľmi miernom tempe a zodpovednosť ostala najmä na maminých pleciach.

Dada mala na všetko svoj vlastný a originálny recept. Pri zväzovaní kapsičiek preplnených mäsom mala obrovské problémy. Vôbec jej nechceli držať pokope, a tak do nich silou-mocou tlačila prstami, ako sa len dalo. Po čase však zistila, že skrotiť uzlíky nebude vôbec jednoduché. Akoby toho nebolo málo, ešte sa aj porezala, aj keď si to spočiatku nechcela priznať. „Škrabla som sa, keď som čistila cesnak, ale to je len také jemnunké,“ nedala si povedať mladá kuchárka, keď ju na to upozornil moderátor. Ich súperky v špehovni boli v momente zhrozené. Ja nechcem jesť krvavú kapsičku! Je to dosť nechutné,“ kričala Simonkina mamina. Dada si však stále išla svoje a to, že sa jej Junior snažil pomôcť prvou pomocou, považovala za zdržiavanie: „On ma zdržuje, to bolo naschvál. To boli len dva odtlačky, keď som sa tam toho chytila, nič vážne. Myslím, že je to v poriadku.“ Z kapsičiek sa tak medzičasom stali krvavničky.

Ich osud ešte ani zďaleka neskončil. Uzlíky bolo potrebné natrieť žĺtkom, no keďže nevedeli nájsť pierko, Dada sa vynašla a potrela ich holou rukou. Potom už len budúce jedlo hodila do rúry na biednych 8 minút, čo bolo až príliš málo na uvarenie surového mäsa. Ako by toho nebolo málo, po vybratí z rúry jej uzlík určený pre súperov vypadol  von a poskákal si kade-tade po kuchyni. Súperom tak nadelila skutočne originálne jedlo s príchuťou krvi, nedopečeného mäsa a pracovnej dosky.

Pozrite si originálne varenie Ševcechových v našom archíve zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja pokračuje s premiérovou epizódou opäť zajtra o 17:55 na JOJke!

Ak ste zmeškali posledné epizódy v televízii, nájdete ich všetky v ARCHÍVE zadarmo.