Habovci kuchársku knihu nepotrebujú: Bez fantázie ani na krok!

Najdôležitejšie je byť originálny.

V Moja mama varí lepšie ako tvoja momentálne valcujú jednu rodinu za druhou noví profíci – Vilo a Dávid Habovci. Dnes si skrížia so súpermi varešky dokonca už po siedmy krát a pomaly, ale isto stoja v pätách doterajším rekordmanom, Lhotovcom. Napriek tomu, že má Dávid len 15 rokov, súperov poráža jedna radosť. Nie je žiadnou náhodou, že pri varení mu asistuje práve jeho otec, Vilo, keďže väčšinu vecí pochytil od neho už dávnejšie najmä vďaka vlastnej snahe. „Najviac som sa naučil variť pri otcovi, keď varil, furt som sa mu snažil pchať do varenia. Nebolo to len o krájaní zemiakov, ale aj mäsa a ťažších úkonov,“ objasňuje Dávid svoje kuchárske začiatky.  

Mladý kuchár to myslí s varením vážne, jeho veľkým plánom je ísť na kuchársku školu. Jeho otec ho v tom plne podporuje, hoci vie, že za všetkým sa skrývajú strašné minúty varenia a čakania  na chvíľu, kým sa z človeka stane pravý kuchár. „Stále musí na sebe robiť, zdokonaľovať sa, učiť sa recepty. Recept nemusí byť pôvodný, čo je v kuchárskej knihe. Musí mať fantáziu v hlave a použiť aj inú surovinu, ktorá sa hodí do receptu,“ zdôrazňuje Vilo to, aká dôležitá je kuchárska fantázia. Aj Dávid si toto všetko uvedomuje a dodáva, že najdôležitejšie je vytvoriť niečo originálne, čo doposiaľ nikto nespravil.

Varenie u Habovcov doma je najmä o neustálom skúšaní čohosi nového. „Niekedy experimentujem a niekedy sa mi nechce, hodím na panvicu kuracie stehno, vegeta, soľ, podlejem to vínom a nechám to vydusiť a repcet je na svete,“ dodáva Vilo, podľa ktorého je aj v jednoduchosti krása. 

Sledujte Habovcov aj dnes v premiérovej epizóde Moja mama varí lepšie ako tvoja o 17:55 na JOJke!