Nezdary ako zo zlého sna: Zdolali Habovcov, teraz ich porazil vlastný recept!

Zvíťaziť muselo menšie zlo.

Včerajšia epizóda Moja mama varí lepšie ako tvoja sa niesla v znamení maximálne nevydarených jedál, sklamaných výrazov všetkých zúčastnených a rozhodovania sa medzi väčším a menším zlom. Najmä špecialista Marek Ort bol zhrozený z toho, aké jedlá mu pristáli na tanieri. Vivien varila ako prvá a mala pomerne jednoduchý recept, akým palacinky s džemom bezpochyby sú, no žiadne gastronomické zázraky sa nediali. Jej palacinka bola nedopečená, bez nápadu a omáčka na tom nebola o nič lepšie. Už prvé slová špecialistu hovorili za všetko: „Vyzerá to hrozne, to som ešte nevidel takúto vec.“  

O nič lepšie to však nebolo ani pri hodnotení výtvoru druhej dvojice. Vo štvrtok porazili Rumlovci legendárnych Habovcov s receptom, ktorý mal od toho dnešného na míle ďaleko. Ich krupoto s kuracím mäsom sa už od začiatku borilo s problémami. Najprv sa nevedeli zbaviť prebytočnej vody z krupota, potom zase nestihli dopiecť kuracie mäso. David s Mirkou ho však napriek tomu naservírovali špecialistovi i súperom. A to nemali robiť. „Neviem, prečo dávate na tanier surové mäso, to nie je možné. Kura som nejedol vôbec, krupoto dobré, ale mäso zlé,“ zhrozil sa špecialista Marek pri pohľade jedlo od Rumlovcov.  

Rozhodovanie o výhre tak bolo extrémne náročné, pretože šéfkuchár mal ťažké srdce udeliť vôbec niekomu 500 eur: „Dneska to bolo ako v zlom sne, obidve jedlá boli hrozné. Asi najhoršie dve jedlá, aké som jedol. Pozitíva sa hľadali len veľmi ťažko, nie je k tomu čo dobré povedať.“ Napokon ho však zrejme oveľa viac než nevzhľadná palacinka vyľakalo surové mäso, a tak David a Mirka Rumlovci odchádzajú z našej súťaže po dvoch výhrach domov.

Sledujte premiérovú epizódu Moja mama varí lepšie ako tvoja aj dnes o 17:55 na JOJke!