Legendárny futbalista vymení loptu za varešku: Zahviezdi Štibrányi aj v našej kuchyni?

Futbalový tím je odhodlaný vyhrať.

V Mojej mame sme za uplynulé mesiace zažili rôzne zaujímavé kuchárske talenty a sem-tam sa medzi nimi objavili aj zvučné mená, napríklad moderátorka Linda Wagnerová či rôzne vrcholové športovkyne. Večer k nám zavíta ďalšia známa tvár – pán Jozef Štibrányi, ktorý sa významne zapísal do dejín československého futbalu. Vďaka jeho gólu na majstrovstvách sveta v Chile zaznamenali naši futbalisti pred vyše päťdesiatimi rokmi senzačné víťazstvo nad neporaziteľnými Španielmi. Dnes večer tak zažijeme pravé futbalové varenie. „Toto nie je normálne varenie, to je športový súboj. Má to pravidlá, ktoré platia, podobne ako v športe. Nejde tu o fazuľky,“ zdôrazňuje sedemdesiatpäťročná futbalová legenda, ktorá zabojuje s vnukom Martinom.

Pán Jozef zobral súboj skutočne vážne a nemienil prísť nepripravený. Všetky recepty si prehľadne spísal na kartičky, aby mu neunikla žiadna surovina. „Ja som bývalý učiteľ, kartičkami si všetko opakujem. Na jednej strane sú ingrediencie a na druhej strane mám napísaný postup. Dokonca mám systém, ingrediencie s červenenými značkami nájdeme v chladničke. Nemusíme ich tak potom hľadať v regáli,“ prezrádza pán Štibrányi tajné triky.

Futbalisti sú si výhrou viac než istí a iný výsledok ani nečakajú. Najmä pán Jozef v tom má jasno: „Bola by hanba, ak by niekto dostal za fašírku 500 eur a my za takéto jedlo nič.“ Jediný, kto ako-tak pripúšťa prehru, je vnuk Martin, ktorý má voči Habovcom obrovský rešpekt. „Pokiaľ by sme náhodou prehrali, ide o to, že nás vyradia Habovci. Vilo je špičkový kuchár, vyradia nás špičkoví ľudia, nie napríklad Jožko Heteš, ktorý nám tam nechal ešte aj značku na sporáku,“ dodáva Martin.

Sledujte futbalové varenie s legendárnym Jozefom Štibrányim v súboji proti Habovcom v premiérovej epizóde Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!