V piatok večer vám Hex zresetuje hlavu: Niektoré hity boli spočiatku veľký omyl!

Čo majú pre nás pripravené najbližšie?

Celebritné výzvy Mojej mamy sú späť a budú vám pravidelne spríjemňovať letné večery. Ten dnešný sa bude niesť nielen v znamení jedla, ale aj skvelej hudby, ktorú budú prezentovať legendárne slovenské kapely Hex a Vidiek. Za Hex si v kuchyni skrížia varešky Yxo s bubeníkom Tybykem a za Vidiek zas Janko Kuric a expert na bicie Oňo. Dôvod výberu kuchárov je na strane Hexu jasný. „Tybyke tu je preto, lebo on jediný z kapely vie variť, ja variť vôbec neviem, okrem jednej veci – vianočnej kapustnice. Na tom si dávam záležať a robím ju aj pol dňa,“ vysvetľuje spevák Yxo, ktorý do nej dokonca pridáva aj chobotničky.

Skupina Hex patrí k stáliciam slovenského hudobného neba aj po vyše dvadsiatich rokoch a dodnes žnú medzi poslucháčmi obrovské úspechy. „Máme za sebou dva-tri roky, kedy sme veľa koncertovali, boli sme šťastní. Teraz sme sa rozhodli, že to jemne utlmíme a začneme sa venovať novým pesničkám. Na prelome roka by sme chceli vydať nový album,“ prezrádzajú chalani.

Už teraz veria, že z 10 – 12 pesničiek sa jedna až dve chytia a opäť sa zrodia nové hity, ktoré si budeme pospevovať nielen v práci, ale napríklad aj v spomínané podvečerné piatky. Cesta a zrodenie hitu však nie je žiadna malina. Pravda je tá, že niekedy sa aj veľmi pomýlime, presne ako v prípade pesničky Piatok podvečer, ktorú sme dokonca ani nechceli nahrať a napokon vydavateľ povedal, že to bude prvý singel celého albumu,“ vysvetľuje Yxo pôvod legendárnej pesničky, ktorú si ľudia nespievajú len v piatok podvčer, ale aj kedykoľvek, keď majú dobrú náladu.  

Sledujte celebritnú výzvu Moja mama varí lepšie ako tvoja so skupinami Hex a Vidiek dnes o 20:35 na JOJke!

Autor: Ivan Paško