Postava ako lusk vďaka boxu a radikálnej zmene jedálnička: Za dva roky zhodila desiatky kíl!

Ako to dokázala?

Dnes sa nám v Mojej mame predstaví sympatická 21-ročná boxerka Miriam, ktorá vďaka športu zmenila nielen svoj život, ale aj životosprávu a v konečnom dôsledku tak i postavu. S boxom to myslí smrteľne vážne, venuje sa mu aj zápasne a chodí po súťažiach doma i v zahraničí. „Aj som povyhrávala, aj poprehrávala. Bilanciu mám pol na pol,“ prezrádza šikovná Miriam, ktorá sa venuje tomuto náročnému športu už šesť rokov. To všetko vďaka inšpirácii od otca, ktorý takisto boxoval, a tak šla prirodzene v jeho šľapajach.

Vďaka tomu sa teda napríklad vôbec nemusí báť ísť po ulici ani v tej najväčšej tme. Každého útočníka by raz-dva spacifikovala. Konfliktným situáciám sa však Miriam radšej vyhýba oblúkom. Kondičku si drží skôr vďaka pravidelnému behu a poctivým tréningom. Aj vďaka tomu sa zmenila za posledné roky na nespoznanie. „Bola som vyžratučká, potom som začala chudnúť, až som schudla 25 kíl, čo bolo dosť. Vtedy som mala 85 – 90 a teraz mám tých 60 kíl. Nepapala som a chodila som cvičiť. Nebolo to ľahké, netrvalo to jeden deň, ale dva roky,“ hovorí o svojich úspechoch Miriam. Dôležité pre ňu bolo vylúčiť pečivo, prílohy, oleje, cukor a podobné veci. „Jedla som len "zajačie žrádlo" - zeleninu, listy,“ smeje sa Miriam.

Odvtedy sa jej váha drží približne na rovnakej váhe. Podľa mladej boxerky je to možné vždy, keď človek nelení a len tak nesedí doma. Okrem toho sa však snaží vyhýbať alkoholu, ale to jej nerobí žiaden problém, keďže na diskotéke bola naposledy v pätnástich rokoch a ani ju to nebaví. Miriam sa teraz sústredí najmä na box, pred sebou má ešte dlhú kariéru. „Je to individuálne, dokedy sa dá takto športovať, niektorí zvládnu aj do päťdesiatky a niektorým aj v dvadsaťpätke odíde rameno a podobne. Ja som v pohode zatiaľ, ešte mám nejaký čas do dôchodku,“ dodáva sympatická súťažiaca.

 Sledujte premiérovú epizódu Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!