Za úspechom je tvrdá drina: Dušan so Sandrou po večeroch poctivo trénujú všetky recepty!

Nič nenechávajú na náhodu.

Momentálne máme v Mojej mame ďalšiu šikovnú dvojicu, ktorú dnes uvidíme už po dvanásty raz. Úspech Dušana a Sandry však nespočíva len v zručnosti, ale aj v zaujímavých receptoch a nepochybne i v dôslednej príprave. Každý jeden recept totiž poctivo doma trénujú hneď ako dôjdu domov po skončení nakrúcania. „Recepty si pripravujeme doma spoločne. Najprv ideme na nákupy do všetkých „sto“ obchodov a potom doma trénujeme a varíme ako tu,“ prezrádza Sandra. Spolu s otcom teda nenechávajú nič na náhodu, hoci si uvedomujú, že takáto príprava je finančne náročnejšia. „Je to však zároveň investícia do výhry. Ideme do obchodu, necháme tam päťdesiatku či stovku, ale aspoň sa najeme a užívame si to,“ hovorí Dušan. 

Spolu so Sandrou stihnú spolu za  deň pripraviť jeden až dva recepty. „Odtiaľto sadneme do auta, potom ideme na nákupy a kým dôjdeme domov, je päť hodín,“ prezrádzajú. Nie všetky recepty však pripravujú kompletné a skôr sa sústredia na to, s čím majú problém a zvyšok si domyslia. „Keď trénujeme recept, ktorý poznáme, spravíme si ho na 50%, keď si nie sme istí, ideme na sto percent,“ hovorí Sandra. A hoci sa snažili variť na čas, nie vždy sa im to celkom podarí. Výhodou tohto finančne i časovo náročného tréningu je napríklad to, že občas sa varešky chytí aj Dušan. Vďaka tomu sa potom vie lepšie vcítiť do Sandrinej kože.

Ich tajomstvo úspechu teda znie jednoducho - všetky recepty, ktoré varili, boli odskúšané, s výnimkou fíg so zapečeným kozím syrom. „Nech to má úroveň, neprišli sme sem skúšať, ale variť. Nech vidno na obrazovke, že vieme, čo robíme,“ dodáva Dušan. Naši šikovní kuchári nechápu ľudí, čo sa sťažujú, že musia variť recepty, ktoré nechceli dostať. 

Sledujte premiérovú epizódu Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!